De Vinken ziet laatste hoop vervliegen

Geplaatst op: 21 mei 2012

Afgelopen zaterdag 19 mei speelde De Vinken 1 tegen Velocitas 1 in Leiderdorp. Voor Velocitas de kampioenswedstrijd, voor de Vinkeveense korfballers de laatste kans voor handhaving in de tweede klasse. In de eerste helft kon De Vinken tot de ruststand van 10-7 aardig meekomen. Na rust hadden de ABN-Amro'ers geen antwoord op de scoringsdrift van Velocitas en verloren met 22-12.

Comeback
Vandaag viel opnieuw Helene Kroon in bij de hoofdmacht en begon verdedigend samen met Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. In het aanvallende vak startten Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Peter Kooijman.
Met een felle middagzon en met de aanwezigheid van veel supporters wist Mariska snel te scoren. Het antwoord volgde één aanval later. Na de vakwissel was het Kelvin die de Vinkeveners voor de laatste keer op voorsprong zette. Met het zuivere schot van Velocitas, op vier meter van de korf, sloeg de koploper een gat van vijf scores. De Vinkeveners bleven er voor gaan en kwamen met scores van Rudy (2x), Mariska en van beide Peters tot een ruststand van 10-7.

Laatste wedstrijd Silvia
In de tweede helft bleven de Leiderdorpers levensgevaarlijk met de hoge insnij en de daarop genomen doorloopbal. Daarbij schoten de Velocitasdames messcherp en gooiden de wedstrijd na tien minuten op slot met een tussenstand van 15-7. Vanuit een sterke rebound verzorgde De Vinken een aantal lange aanvallen, maar het eerste doelpunt viel pas na bijna twintig minuten uit handen van Silvia. Voor Silvia was dit haar laatste wedstrijd voor De Vinken. Na vijftien jaar de sport te hebben beoefend gaat ze stoppen.
Naarmate de wedstrijd vorderde werd het thuispubliek menigmaal getrakteerd op fraaie treffers.
De Vinken had verdedigend nauwelijks meer iets in te brengen. In het laatste kwartier wist De Vinken de korf weer te vinden en schoten Mariska (3x) en Kelvin De Vinken naar een eindstand van 22-12. Na de wedstrijd volgde de huldiging van de spelers van Velocitas en werd de beker overhandigd.

De laatste wedstrijd van het veldseizoen zal gespeeld worden op 2 juni om 15.30 uur in sportpark De Molmhoek. Tegen Viking zal gevochten worden om de winstpunten, alhoewel degradatie naar de derde klasse hiermee niet voorkomen kan worden.

Afgelopen zaterdag 19 mei speelde De Vinken 1 tegen Velocitas 1 in Leiderdorp. Voor Velocitas de kampioenswedstrijd, voor de Vinkeveense korfballers de laatste kans voor handhaving in de tweede klasse. In de eerste helft kon De Vinken tot de ruststand van 10-7 aardig meekomen. Na rust hadden de ABN-Amro'ers geen … Lees meer »