Atlantis 3 dicht bij stunt tegen koploper

Geplaatst op: 20 mei 2012

Op zaterdag 19 mei moest het door Van der Laan gesponsorde Atlantis 3 thuis aantreden tegen Triaz 4 uit Amsterdam. Triaz was al kampioen, terwijl Atlantis met slechts één punt onderaan de ranglijst stond. De uitwedstrijd in Amsterdam ging destijds met 14-6 verloren. Het leek er dus op dat Atlantis het zwaar zou gaan krijgen, maar uiteindelijk bleek ‘razend spannend' een betere beschrijving van de wedstrijd.
Atlantis begon deze wedstrijd met in de eerste aanval: Manon van Scheppingen, Ilona Pauw, Steven Gortenmulder en Sjors Warmer. De eerste verdediging werd gevormd door Sandra Pronk, Lisanne Reurings, Pleun Neurink en Niels Reurings.
Atlantis kwam scherp uit de startblokken en wist in de eerste minuten gelijk een doelpunt op haar naam te schrijven: 1-0. Helaas was dat geen voorbode voor nog meer doelpunten aan Mijdrechtse zijde. Ondanks de vele kansen wilde de bal maar niet door de mand vallen. Iets wat bij Triaz beter lukte. Triaz wist daardoor uit te lopen naar een 3-8 voorsprong. Echter, Atlantis 3 liet zich niet uit het veld slaan en bleef strijden voor de doelpunten. Dit wierp zijn vruchten af want het team wist in de laatste paar minuten voor de rust terug te komen tot een stand van 7-9.
In de rust heerste er een optimistische stemming in de kleedkamer van Atlantis. Er werd zeer goed gespeeld en strak verdedigd door het hele team. Als de kansen beter afgemaakt zouden worden, dan was alles nog mogelijk.
Met frisse moed begon Atlantis dan ook aan de tweede helft. Nancy Kroese kwam in het veld voor Lisanne. Zo doelpuntrijk als de eerste helft begon, zo doelpuntloos begon de tweede helft. Bijna twintig minuten lang werd er niet gescoord. Uiteindelijk wist Atlantis de ban te breken door het verzilveren van een vrije bal. Helaas kreeg Triaz niet veel later een strafworp mee, waardoor de stand op 8-10 kwam te staan. Arjen Markus kwam vervolgens in het veld voor Niels. Atlantis rook nog steeds kansen en wist de stand gelijk te trekken: 10-10. Een schot van Triaz gooide echter weer roet in het eten. Atlantis knokte voor wat het waard was en creëerde, net als in de eerste helft, weer vele kansen. Helaas wilde er ook dit keer geen doelpunt uit voortvloeien, waardoor de scheidsrechter afblies bij een stand van 10-11.
Atlantis 3 is trots op zichzelf dat het zo goed partij heeft kunnen bieden tegen de kampioen uit de poule. De ploeg heeft bewezen dat het goed en zeker ook aantrekkelijk korfbal kan spelen. Als afsluiting van deze stralende dag ging het team nog gezellig met elkaar barbecueën. De laatste wedstrijd van de Atlantis/Van der Laan combinatie is op 2 juni, in Nieuw Vennep wacht dan KIOS 2. Wellicht kan Atlantis nog punten afsnoepen van de nummer twee op de ranglijst.

Op zaterdag 19 mei moest het door Van der Laan gesponsorde Atlantis 3 thuis aantreden tegen Triaz 4 uit Amsterdam. Triaz was al kampioen, terwijl Atlantis met slechts één punt onderaan de ranglijst stond. De uitwedstrijd in Amsterdam ging destijds met 14-6 verloren. Het leek er dus op dat Atlantis … Lees meer »