001 -Brouwer Transport

Leo Honkoop wint zeilwedstrijd op Vinkeveense Plassen


Geplaatst op: 20 mei 2012

Afgelopen zaterdag werd voor de 29ste keer de BON_BOKAAL verzeild op de Vinkeveense plassen. Deze traditionele zeilwedstrijd wordt door Café-restaurant Bon en Jachthaven Bon elk jaar gehouden aan het begin van het zomerseizoen en was in eerste instantie bedoeld voor de kajuitzeilboten die als thuishaven Bon hadden.
De hoofdprijs was een gratis winterstalling.
Maar door de grote populariteit van dit evenement is dit inmiddels uitgebreid voor elke zeilboot, groot of klein, open of kajuit ,die maar mee wil doen. Uiteraard dient men zich van te voren in te schrijven.

De wedstrijd wordt gevaren met een zo genaamde SW rating.
Elk type boot krijgt van de organisatie een ratingsgetal op en is afhankelijk van de grootte, onderwaterschip, knik of rondspant, 7/8 tuigage of torentuig etc.
Dit getal is door jarenlange ervaring bepaald en wordt zo nodig elk jaar aangepast.
De gezeilde tijd van een wedstrijd wordt gedeeld door het ratingsgetal en zo kan men het klassement bepalen om uiteindelijk de winnaar aan te wijzen.
Doordat de Watersport Vereniging Vinkeveen Abcoude op de Noordplas een klasse evenement had voor de Sharpie en Spanker klasse en men elkaar niet de wind uit de zeilen te nemen week het Bon Bokaal evenement dit jaar uit naar de Zuidplas .
Met een prachtige wind , bewolking en een zonnetje werd om 11.30 uur gestart voor de eerste wedstrijd. Gevaren werd een enigszins aangepaste olympische baan (driehoek, lus, driehoek.) s ‘Middags werd na een fantastische lunch, die aangeboden werd door café restaurant Bon en door de gastvrijheid van jachthaven de Wilgenhoek werd mogelijk gemaakt, de tweede wedstrijd gevaren. Wederom met een mooie wind en uit de goede hoek werd weer gestart door de wedstrijdcommissie Theo en Fred Prins. Maar wat een pech, halverwege de wedstrijd trad er een windstilte op en enige tijd later kwam de wind uit een ander hoek zetten. Met andere woorden, alle rakken waren te bezeilen.
Na afloop van de wedstrijd werd er terug gevaren naar Bon en onder een genot van een drankje kwamen de verhalen natuurlijk los. Jan en Vincent Bon hadden voor de zeilers tegen een zeer schappelijke prijs een mooi buffet samengesteld en tijdens het buffet werd door wedstrijdleider Theo Prins op een zeer hilarische wijze de uitslag van de Bon bokaal bekend gemaakt.
Winnaar van de Bon-bokaal werd Leo Honkoop met zijn boot EOS en als tweede eindigde Bernard Voogd met zijn boot Candelaer.

Vooraf aan de einduitslag werd ook de winterstalling, wat zeker geen onverdienstelijke prijs is en aangeboden door jachthaven Bon, aan de deelnemers verloot.

Wilt u ook eens meevaren met de Bon woensdagavondwedstrijden, kom dan eens langs om 19.15 uur bij de starttoten van de WVA . Daar zal u het startschip vinden. Gestart wordt er om 19.30 uur. De deelname is gratis. Wat wilt u nog meer.
De eerstkomende wedstrijd is woensdag avond 30 mei.
Als u wilt zeilen is dit zeker de moeite waard.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leo Honkoop wint zeilwedstrijd op Vinkeveense Plassen

Afgelopen zaterdag werd voor de 29ste keer de BON_BOKAAL verzeild op de Vinkeveense plassen. Deze traditionele zeilwedstrijd wordt door Café-restaurant Bon en Jachthaven Bon elk jaar gehouden aan het begin van het zomerseizoen en was in eerste instantie bedoeld voor de kajuitzeilboten die als thuishaven Bon hadden.De hoofdprijs was een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: