001 - Homan Zonnepanelen

Trajectcontrole A2 Abcoude/Vinkeveen eerder van start


Geplaatst op: 18 mei 2012

Regio - De afgelopen dagen, is in opdracht van het Ministerie van Justitie, op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht de laatste hand gelegd aan de trajectcontrole. Naar verwachting zullen de camera's boven de rijbanen in de andere richting van Utrecht naar Amsterdam, ook spoedig aanwezig zijn. Het Openbaar Ministerie gaat de komende maanden alle apparatuur testen.

Oorspronkelijk stond de ingebruikname gepland voor eind dit jaar. Maar omdat het project voorloopt op het schema, begint de continue controle al deze zomer.

Momenteel geldt een maximum snelheid van 100 km/u. Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dit echter te weinig. Demissionair minister Schultz denkt aan een variabele snelheid, afhankelijk van drukte en tijd. De limiet zou dan kunnen liggen tussen de 100 en 130 km/u.

De gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen, hebben protest aangetekend tegen de mogelijke verhoging van de maximumsnelheid op de A2. Dit zou indruisen tegen afspraken, die enkele jaren geleden zijn gemaakt tussen de gemeenten en de overheid,

Traditioneel daalt het aantal snelheidsovertreders bij trajectcontroles tot slechts een half procent.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Trajectcontrole A2 Abcoude/Vinkeveen eerder van start

Regio - De afgelopen dagen, is in opdracht van het Ministerie van Justitie, op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht de laatste hand gelegd aan de trajectcontrole. Naar verwachting zullen de camera's boven de rijbanen in de andere richting van Utrecht naar Amsterdam, ook spoedig aanwezig zijn. Het Openbaar Ministerie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: