01 - Nooit Gedacht

Een spannende strijd tijdens springwedstrijd bij LR & PC Willis


Geplaatst op: 16 mei 2012

Op 12 mei organiseerde Willis weer een onderlinge springwedstrijd. Dit is een van de wedstrijden die meetelt voor de Rabobank competitie 2012. Dit maakte deze wedstrijd extra spannend, want de uitslag van deze wedstrijd kon nog een belangrijke invloed hebben op de uitslag van de competitie. Voor de prijsuitreiking van de competitie moeten de ruiters nog even wachten, want die wordt pas bekend gemaakt tijdens algemene ledenvergadering in het najaar.

De dag begon met de paardenruiters. Hierbij was er duidelijk een sportieve strijd tussen de amazones. Op de eerste plaats was Helma van den Heuvel met U be Nante. Zij was de enige die een foutloos parcours sprong en dat werd beloond met het oranje lint en een beker. Pauline Oudijk met Chicago werd tweede, want deze combinatie had jammer genoeg één balk. Ook nummer drie, Jennifer Groen met Dunja, had één balk, maar een iets langzamere tijd. Ilona van den Heuvel werd vierde met Falcon en mocht het blauwe lint ophalen.

Daarna kwam er een groep jonge springcombinaties, waarbij een groot deel van deze groep het allemaal nog best spannend vond. Meedoen is hierbij daarom ook veel belangrijker dan winnen. De onderlinge wedstrijd is vooral om ervaring op te doen en een gezellige dag te hebben. Ook door deze groep werd, onder begeleiding van Annemieke Oudijk, eerst even een oefenparcours gesprongen. Ayleen Min reed uiteindelijk een heel mooi rondje, met jammer genoeg één balkje. Zij werd eerste met haar Ragazzio en mocht het oranje lint en een beker ophalen. Femke Scherpenzeel werd met Skye tweede en had ook één balkje, maar een iets langzamere tijd. De pony van Lonneke de Brouwer vond het allemaal nog een beetje spannend, maar ze kreeg een 10 voor doorzettingsvermogen!

Na deze leerzame ervaring was het de beurt aan de kleinste en jongste deelnemers van de dag. Het parcours werd helemaal omgebouwd tot een heus bixieparcours. Balkjes en een paar hindernissen moesten de bixie-ruitertjes trotseren. Hierbij kregen ze allemaal een beoordeling over hoe zij dit parcours aflegden. Omdat het plezier hebben in het rijden en het leren paardrijden het belangrijkste is, wordt er geen klassement opgemaakt. Joanna Peek, Antoinet Peek, Meina Peek, Lynn Peek, Isa Tijsseling, Sam van den Beitel, Rachel van Zwieten en Britt van Zijl (met twee pony's) kregen allemaal een leuk cadeautje en een mooi lint. De organisatie was zeer verheugd over de hoeveelheid bixie-deelnemers en de goede resultaten.

Na deze goede wedstrijd en schitterende uitslagen verheugt Willis zich al weer op de clubkampioenschappen. Het clubkampioenschap zal voor de verandering op vrijdagavond 13 en zaterdag 14 juli verreden worden. Hierbij moeten de ruiters en amazones zich bewijzen in de dressuur én in het springen. Na deze twee dagen wordt er bekend gemaakt wie zich de clubkampioen van Willis 2012 mag noemen. Echter, daarvoor zal eerst nog op 15 juni de kür op muziek en de oude hap worden in gehaald bij stal Maria Hoeve in Mijdrecht. Deze wedstrijd zou eigenlijk eerder plaatsvinden, maar vanwege Rhino (een zeer besmettelijke paardenziekte) hebben we deze niet kunnen laten doorgaan. Omdat het animo groot was, gaan we deze wedstrijd toch inhalen. Dat betekent weer veel gezelligheid én muziek! Voor meer informatie kan er worden gekeken op de website van Willis, www.lrpcwillis.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een spannende strijd tijdens springwedstrijd bij LR & PC Willis

Op 12 mei organiseerde Willis weer een onderlinge springwedstrijd. Dit is een van de wedstrijden die meetelt voor de Rabobank competitie 2012. Dit maakte deze wedstrijd extra spannend, want de uitslag van deze wedstrijd kon nog een belangrijke invloed hebben op de uitslag van de competitie. Voor de prijsuitreiking van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: