BlomBlom Mijdrecht

Oprichting Stichting Sienergie in Aalsmeer


Geplaatst op: 16 mei 2012

Op woensdag 9 mei jl. is door drie enthousiaste Aalsmeerders: Karin Eveleens, Hugo van Luling en Dirk Postma de Stichting Sienergie officieel opgericht. Het doel van de stichting is om energiebesparing in huizen en bedrijven te vergroten en consumenten en ondernemers duurzamer om te laten gaan met energie. Zij willen met hun stichting een ware energiesprong gaan maken in Aalsmeer.

Wethouder Ulla Eurich: 'Ik vind het een geweldig initiatief uit de Aalsmeerse samenleving dat ik van harte toejuich. De stichting kan een sterke impuls geven aan ons doel, een energieneutraal Aalsmeer in 2040. Als gemeente kunnen wij dat zeker niet alleen. Daarbij zijn dit soort initiatieven meer dan welkom!'

De stichting is opgericht door een collectief van lokale ondernemers (Think global, act local) en wil woningeigenaren en bedrijven met raad en daad helpen om energie te besparen of zelfs energie te gaan leveren. Voorzitter van Stichting Sienergie, Karin Eveleens: 'Wij denken bijvoorbeeld aan het oprichten van een energieloket waar informatie wordt gegeven over duurzaam verbouwen, waar een energieadviseur geregeld kan worden voor het geven van energieadvies en het opstellen van een energielabel voor een woning of gebouw, het vinden van een vakbekwame en innovatieve annemer of installateur, het aanvragen van subsidies, het uitzoeken van voordelige financiering, etc.'

Economie en duurzaamheid gaan goed samen!
De Stichting werkt bij voorkeur samen met lokale ondernemers om de lokale economie te stimuleren en om ervoor te zorgen dat het aandeel duurzame bedrijvigheid in Aalsmeer goed is vertegenwoordigd. Gemeente Aalsmeer en de stichting onderzoeken nu de mogelijkheden van samenwerking, omdat Sienergie dezelfde doelstellingen heeft op het gebied van energiebesparing en opwekking bij huishoudens en bedrijven als de gemeente.

Meer informatie
Voor meer informatie over de stichting kunt u contact opnemen met Karin Eveleens, Punterstraat 2, 1431 CT Aalsmeer telefoonnummer 0297 - 34 44 44.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oprichting Stichting Sienergie in Aalsmeer

Op woensdag 9 mei jl. is door drie enthousiaste Aalsmeerders: Karin Eveleens, Hugo van Luling en Dirk Postma de Stichting Sienergie officieel opgericht. Het doel van de stichting is om energiebesparing in huizen en bedrijven te vergroten en consumenten en ondernemers duurzamer om te laten gaan met energie. Zij willen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: