02 - Senior  sportief actief 2e week

Rode Kruis haalt geld op voor Stichting AED Westeinder


Geplaatst op: 15 mei 2012

Op zaterdag 12 mei stond het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer & Uithoorn op de braderie tijdens de Geraniummarkt in Aalsmeer. Hier hebben zij 150 euro opgehaald voor de AED interventieboot van de Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Stichting AED Westeinder. Leden van het AED-team waren ook aanwezig en gaven een cursus reanimatie aan voorbijgangers. Rode Kruis vrijwilliger Lotte Klumper: ‘Een hartstilstand treft 15.000 mensen per jaar in Nederland. Vrijwilligers van de Stichting AED Westeinder kunnen binnen de cruciale 6 minuten ter plaatse zijn waardoor de overlevingskans van het slachtoffer wordt vergroot. Het Jongeren Rode Kruis steunt het AED project van harte.'

Met een prijsvraag konden voorbijgangers een tochtje met de AED boot winnen. Ze mochten voor 1 euro raden hoe snel de boot vanuit stilstand over de speedbootbaan (4115 meter) op de Westeinderplassen doet. Het antwoord op deze vraag is 4 minuten en 24 seconden. De winnaar heeft het antwoord tot op de seconde goed geraden. Ook hebben kinderen van verschillende basisscholen een kleurplaat ingeleverd. Twee leerlingen hebben de wedstrijd gewonnen en zij winnen ook een boottocht. Alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

De AED interventieboot
Bij een ongeval op straat is snel een EHBO'er of ambulance ter plaatse, maar bij een hartstilstand op het water duurt het vaak langer voordat hulp aanwezig is. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. De AED interventieboot wordt ingezet bij hartfalen op de Westeinderplassen, en vaart onder andere preventief mee bij evenementen in de zomer. Kijk voor meer informatie op www.ehboaalsmeer.nl en klik op AED project.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rode Kruis haalt geld op voor Stichting AED Westeinder

Op zaterdag 12 mei stond het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer & Uithoorn op de braderie tijdens de Geraniummarkt in Aalsmeer. Hier hebben zij 150 euro opgehaald voor de AED interventieboot van de Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Stichting AED Westeinder. Leden van het AED-team waren ook aanwezig en gaven een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: