01 - Nooit Gedacht

Herinrichten 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost is akkoord


Geplaatst op: 14 mei 2012

Afgelopen dinsdag heeft het College van B&W ingestemd met de plannen voor de herinrichting van 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost (tussen Catharina Amalialaan, Willem Alexanderstraat en Oranjestraat). Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Als de gemeenteraad instemt met de kredietaanvraag kunnen we nog voor de zomer starten met het uitvoeren van de plannen. Dat zou fijn zijn voor de bewoners, want dan is het werk in het voorjaar 2013 gereed. We zijn in 2011 al begonnen om de omwonenden te vragen welke ideeën ze hadden voor verbetering van de openbare ruimte in hun buurt. Bewoners wilden vooral dat het groen werd opgeknapt en hier en daar vernieuwd. De bewoners zijn met goede bruikbare ideeën gekomen, die de gemeente vervolgens heeft uitgewerkt en doorgerekend. Als het goed is kunnen we dus binnenkort aan de slag."

Iets extra's voor Aalsmeer-Oost
Al in 2010 is aan de bewoners van Aalsmeer-Oost (tussen Catharina Amalialaan, Willem Alexanderstraat en Oranjestraat) beloofd dat er iets extra's voor het openbaar gebied in hun wijk gedaan zou worden. De buurt rond het oude scholenterrein aan de Willem Alexanderstraat kreeg er namelijk 39 woningen bij. De bewoners hebben vervolgens in 2011 hun ideeën en wensen voor de herinrichting van het groen kunnen inbrengen op twee inloop- en informatieavonden. Op basis hiervan zijn de plannen gemaakt voor een flinke opknapbeurt van het groen, het aanpassen van speelterreinen waaronder het opknappen van het basketbalveld aan de Nassaustraat en het aanleggen van extra parkeerplekken.

Planning
Zodra de gemeenteraad het krediet verleent, wordt een start gemaakt met de herinrichting van de speelplekken en de aanleg van de parkeerplekken. In het najaar van 2012 zal gestart worden met de herinrichting van het groen. Dit kan pas in die periode gebeuren in verband met het plantseizoen dat ongeveer van november tot maart loopt. Het opknappen en vernieuwen van het groen duurt tot in het voorjaar van 2013.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Herinrichten 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost is akkoord

Afgelopen dinsdag heeft het College van B&W ingestemd met de plannen voor de herinrichting van 19 groengebiedjes in Aalsmeer-Oost (tussen Catharina Amalialaan, Willem Alexanderstraat en Oranjestraat). Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Als de gemeenteraad instemt met de kredietaanvraag kunnen we nog voor de zomer starten met het uitvoeren van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: