001 - Escaperoom aglemeen

Laatste plaatsingwedstrijd voor GVM’79


Geplaatst op: 14 mei 2012

Afgelopen weekend was de laatste kans voor de acrogymnasten van GVM'79 om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Acrogym. In A-junior niveau kwamen Imara en Demy vol goede moed naar de sporthal in Oss. De afgelopen weken hebben zij zich goed voorbereid om de NK-limiet te halen. In het A-niveau moeten 3 oefeningen getoond worden, wat een zeer zware opgave is. Tijdens de balansoefening ging het eigenlijk direct al mis, wat voor een flinke achterstand zorgde om de limiet nog te behalen. Maar beide dames lieten zich absoluut niet kennen en lieten een gewelidige tempo-oefening zien. Solide landingen en prachtig uitgevoerde salto's zorgde dat 25,250pnt aan de oefening werd toegekend. Met deze score kwamen ze weer iets meer in de richting van de limiet. De combinatie-oefening was ook erg mooi om te zien en ver uit de beste combinatie-oefening die zij dit jaar hebben laten zien. Helaas was 25,00pnt niet genoeg om de NK-limiet te halen. De totaalscore was 71,450pnt wat 1,55pnt te weinig was. Demy en Imara zullen nog doortrainen om aan een open wedstrijd deel te nemen, echter het NK zit er voor hen niet meer in.

Op zondag kwamen Ulijn, Florine en Fleur in actie. Ook deze dames waren gebrand op het neerzetten van een goed prestatie. Ze begonnen dan ook goed met hun tempo oefening, waar alle elementen goed werden uitgevoerd. Ook alle individuele salto's gingen goed, ondanks de nodige blessures aan enkels en knieën. De balansoefening ging ook zeer voortvarend van start met een mooie toren. Zelfs de handstand op de hoge toren stond dit keer 2 sec! Helaas ging het in het laatste element helemaal mis, wat veel aftrek opleverde. De dames kwamen uiteindelijk op de 8ste plek.

Ook dit team traint nog even door om deel te nemen aan een open wedstrijd en wie weet ziet u ze nog op het Straattheaterfestival in Mijdrecht? Hier zal de acrogymgroep ook een demo geven!

De komende weken is de acrogymafdeling van GVM'79 opzoek naar nieuw acrogymtalent. Dus ben je toe aan een nieuwe uitdagende sport, waarbij je samen moet werken en mooie optredens kun verzorgen? Neem dan contact op met GVM'79 acrogym@gvm79.nl of kijk op onze website www.gvm79.nl! Langskomen in de les is uiteraard ook altijd mogelijk. Tot ziens in de sporthal!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laatste plaatsingwedstrijd voor GVM’79

Afgelopen weekend was de laatste kans voor de acrogymnasten van GVM'79 om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Acrogym. In A-junior niveau kwamen Imara en Demy vol goede moed naar de sporthal in Oss. De afgelopen weken hebben zij zich goed voorbereid om de NK-limiet te halen. In het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: