Atlantis D1 haalt het kampioenschap binnen

Geplaatst op: 14 mei 2012

Zaterdag 12 mei stond voor het door Van Walraven gesponsorde D 1 team van Atlantis, een belangrijke wedstrijd op het programma. De wedstrijd vond plaats in Kudelstaart tegen VZOD. Het publiek was in grote getalen meegereisd, dus aan support geen gebrek. Tot op heden waren ze nog ongeslagen, dus de spelers waren dan ook best een beetje zenuwachtig of het vandaag ook ging lukken.

De wedstrijd begon om 11.15 uur met in de aanval: Jurjen Bakker, Robin Troost, Lynn Loman en Fay Trompert uit de E1. Zij verving haar zus Zoë Trompert die vanwege een blessure maar een helft mocht spelen. De verdediging bestond uit: Ilona van Oosbree, Elise van Walraven, Sam Verweij en Sander van der Sluijs.

De 1e aanval moest best even wennen aan de wind die er stond. Het duurde dan ook even voor de korf gevonden werd. Uiteindelijk wist Jurjen via een fraaie doorloopbal, aangegeven door Lynn, de score te openen op 0-1. Het spel ging verder en er kwamen ook best een paar kansen aan de kant van VZOD, maar deze gingen allemaal mis. Na een tijd wist Lynn met een mooie wegtrekbal de score te brengen op 0-2. Het spel ging over een weer. Atlantis had wel wat last van de wind op het veld bij VZOD. De bal kwam niet altijd makkelijk naar het aanvalsvak.
Na een flink aantal pogingen lukte het Lynn toch weer om de score via een korte kans te brengen op 0-3. Er werd gewisseld na 12 ½ minuut. Niet lang daarna volgde een mooie doorloopbal van Elise die de stand bracht op 0-4. De verdediging deed goed zijn werk, maar uiteindelijk wist VZOD er toch ook één te scoren en bracht de stand op 1-4.

Atlantis bleef goed samen spelen en dit resulteerde in een 1-6 stand na een mooie doorloopbal van Sam en een korte kans van Ilona onder de korf. VZOD bleef er toch in geloven en bracht de stand op 2-6 net voor de rust. Na een korte bespreking in de rust van de coaches Mark Goverse en Kristian Geerdinck begon de 2e helft.

Na de rust kwam Zoë erin voor haar zus Fay. Het bleek lastig om de score verder uit te bouwen en het duurde dan ook een hele tijd voordat er weer gescoord werd. Robin wist met een mooi afstandsschot de stand te brengen op 2-7. Niet kort daarna bracht VZOD de stand op 3-7. In de laatste 10 minuten mochten de vrijwel vaste reserves Dennis vd Lindt en Lieke van Scheppingen uit de D2 ook nog meedoen. Zij kwamen in het veld voor Jurjen en Ilona. Hierna volgden nog een paar pogingen en kansen waaronder een strafworp die helaas mis ging. Het slotakkoord bestond uit een korte kans van Elise en een mooi afstandsschot van Sam wat uiteindelijk de eindstand bracht op 3-9.

Het kampioenschap was binnen en er werd snel naar Mijdrecht vertrokken, waar de huldiging plaats zou vinden. De bloemen werden uitgereikt en de fotosessie kon beginnen. Bij de huldiging was de sponsor Van Walraven ook aanwezig. Hij verblijdde de kinderen met een vlieger van het bedrijf. En als klap op de vuurpijl meldde hij de kinderen dat ze op kosten Van Walraven een bezoekje aan de bioscoop mogen brengen. Dit werd natuurlijk met luid gejuich ontvangen.

Volgende week zaterdag 19 mei staat de laatste veldwedstrijd tegen Rapid uit Haarlem op het programma. De D1 speelt dan om 10.00 uur thuis op het sportpark van Atlantis aan de Hoofdweg. Nu afwachten of het de D1 gaat lukken om ongeslagen kampioen te worden!

Zaterdag 12 mei stond voor het door Van Walraven gesponsorde D 1 team van Atlantis, een belangrijke wedstrijd op het programma. De wedstrijd vond plaats in Kudelstaart tegen VZOD. Het publiek was in grote getalen meegereisd, dus aan support geen gebrek. Tot op heden waren ze nog ongeslagen, dus de … Lees meer »