Overwinning Atlantis 1 door prima eerste helft

Geplaatst op: 14 mei 2012

Zaterdag 12 mei speelde het eerste team van Atlantis in Rotterdam tegen NIO 1. Het door Rabobank gesponsorde team verloor de eerste wedstrijd van NIO. Daarnaast had Atlantis dit seizoen nog bij geen enkele uitwedstrijd een overwinning geboekt. Atlantis moest dit gegeven doorbreken en deze wedstrijd winnen, om zo VZOD en DKV in de ranglijst achter zich te houden. Na een prima eerste helft en een zwakke, en daardoor onnodig spannende, tweede helft werd er gewonnen met 9-11.

NIO begon scherp en kwam in de eerste minuut direct op voorsprong. Atlantis had aanvallend wat moeite om in de wedstrijd te komen, maar wist toch de gelijkmaker te maken. Daarna werd er in drie minuten vier keer gescoord; 1-2, 1-3, 2-3 en 2-4 in het voordeel van de Mijdrechtenaren. Helaas viel Alex van Senten uit met een blessure, Jeroen Korver vulde zijn plek op. Beide ploegen hadden hierna moeite met het vinden van de korf. Het was Atlantis dat dit wist te doorbreken en haar voorsprong voor de rust gedegen uitbouwde. Het werd 2-5, 2-6 en met een afstandschot van Berry de Jong werd er met 2-7 afgefloten voor de rust.

Na de rust was het de taak van Atlantis om de voorsprong te behouden en rustig uit te bouwen. Het duurde bijna een kwartier voordat de score weer geopend werd, maar dit keer was het NIO dat daarmee het scorebord op 3-7 bracht. Daarna ging het tien minuten lang gelijk op. Beide ploegen scoorden om de beurt en met nog tien minuten te gaan was de voorsprong behouden, maar niet uitgebouwd: het stond 5-10. Toen volgde een zwakke periode van Atlantis en NIO maakte hier maximaal gebruik van. Er werd vier keer achter elkaar gescoord en met nog maar één minuut te gaan bracht NIO de score op 9-10. Gelukkig was het Atlantis dat uiteindelijk het laatste doelpunt verzilverde. Met een korte kans van Mark Goverse was de wedstrijd beslist met een score van 9-11 in het voordeel van Atlantis.

Met nog twee wedstrijden te gaan, is Atlantis nog niet helemaal veilig in de strijd tegen degradatie, maar heeft het geen slechte uitgangspositie. Zaterdag staat er een graswedstrijd gepland tegen Fiducia 1 en de competitie wordt op 2 juni afgesloten met een thuiswedstrijd tegen VZOD. Beide wedstrijd starten om 15.30 uur.

Zaterdag 12 mei speelde het eerste team van Atlantis in Rotterdam tegen NIO 1. Het door Rabobank gesponsorde team verloor de eerste wedstrijd van NIO. Daarnaast had Atlantis dit seizoen nog bij geen enkele uitwedstrijd een overwinning geboekt. Atlantis moest dit gegeven doorbreken en deze wedstrijd winnen, om zo VZOD … Lees meer »