01 - Nooit Gedacht

Knallende afsluiter seizoen Stichting Cultura op de Vinkeveense Plassen


Geplaatst op: 13 mei 2012

Met René van Beeck en Friends wist Stichting Cultura haar cultureel seizoen vrijdagavond knallend af te sluiten. Tegen het schitterende decor van de ondergaande zon in de Vinkeveense Plassen boden zij jazz aan boord van partyschip ‘De Vinkeplas'. De avond was volledig uitverkocht. Al vroeg vulde de boot zich met gasten die alvast genoten van het glaasje prosecco dat bij het aanmonsteren werd geschonken. Stipt om half negen vertrok het schip van de kade, onder bezielende begeleiding van bassist René van Beeck, saxofonist Frits Kaatee, gitarist Cris Monen en het geruststellende geronk van de motor van de boot.

Frits Kaatee nam af en toe de microfoon om te zingen. Zo vertolkte hij een schitterende versie van Louis Armstrongs "What a wonderful World". Hij was echter niet de enige aan boord die goed kon zingen, want de avond was in muzikaal opzicht verrassend opgebouwd. Nadat het publiek in de eerste korte pauze op het bovendek even moest bekomen van de wonderlijke solo's van deze drie geroutineerde muzikanten, had het programma nog een verrassing in petto in de vorm van de jonge Litouwse zangeres Rugile Daujotaite. Niet alleen was men verbaasd over de diepe stem die uit zo'n fragiel meisje kan klinken, maar vooral haar warme kleur en bereik oogstte grote bewondering. Het gemak en plezier waarmee ze zong sloeg al snel op de menigte over, waarna het Rondeveense jazzpubliek een ander gezicht liet zien dan normaal gebruikelijk. Men hoorde nu mensen meezingen, zag op de stoelen wiebelende billen en tikkende voeten op de vloer. Het applaus na het optreden van Rugile daverde en in de erop volgende korte pauze werd voelbaar dat men klaar was voor feest met Lils Mackintosh. Zij viert dit jaar haar veertigste jubileum en had veel trouwe fans onder de aanwezigen aan boord, de meeste uit De Ronde Venen.

Lils ging los. Ze danste door de rijen stoelen heen en wist het publiek op te zwepen met herkenbare songs. Ze leek de drie heren achter haar tot hogere prestaties te tillen door ze aan te sporen in de solo's en er vol enthousiasme dansend en klappend naast te swingen. Tot slot nodigde ze Rugile uit om zich aan haar zijde te voegen en besloten de dames het feest in een gezamenlijk optreden. De avond eindigde in extase: de jonge Rugile en de zeer ervaren Lils gaven nog één keer alles, terwijl De Vinkeplas rustig in de haven aanmeerde. Inmiddels waren de gasten van de stoelen op gestaan en was men spontaan begonnen te dansen.

Nadat de bloemen waren uitgereikt en iedereen uitvoerig de tijd had genomen om de muzikanten te bedanken, verlieten de gasten met een glimlach om de lippen het schip om huiswaarts te keren. De mensen van Stichting Cultura bleven nog even aan boord om gezamenlijk na te genieten van een knallende afsluiter van weer een schitterend cultureel seizoen in De Ronde Venen, in volle tevredenheid terugkijkend op de afgelopen evenementen en in volle spanning vooruitkijkend naar wat in het volgende seizoen nog komen gaat.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Knallende afsluiter seizoen Stichting Cultura op de Vinkeveense Plassen

Met René van Beeck en Friends wist Stichting Cultura haar cultureel seizoen vrijdagavond knallend af te sluiten. Tegen het schitterende decor van de ondergaande zon in de Vinkeveense Plassen boden zij jazz aan boord van partyschip ‘De Vinkeplas'. De avond was volledig uitverkocht. Al vroeg vulde de boot zich met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: