02 - Senior  sportief actief 2e week

Juliana Amersfoort op VIOS taptoe


Geplaatst op: 13 mei 2012

Op 9 juni is de plaats van handeling het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Mijdrecht. De VIOS taptoe komt dan, na ruim 10 jaar, weer terug naar het gezellig koopcentrum van Mijdrecht. De toegang is gratis. Elke week stellen we één van de deelnemende korpsen voor. Deze week is dat de Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort.

Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort 
De in 1926 opgerichte Chr. Muziek- en Showband Juliana kan zich met recht een waardig muzikaal ambassadeur van Amersfoort noemen.

De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. De grote fluitsectie in combinatie met het koperwerk geeft het korps zijn geheel eigen klankkleur. Juliana is mede daardoor een graag geziene en gehoorde gast op nationale en internationale taptoes en in optochten in heel Europa.

Ook tussen de militaire beroepsorkesten voelt Juliana zich thuis. Zo heeft deze band al vier maal in het hoofdprogramma van De Nationale Taptoe gestaan. Ook werden er geweldige prestaties geleverd op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. In 2009 werden bij de marswedstrijd nog 92,47 (van de maximaal haalbare 100) punten gescoord.

Maar Juliana verzorgt ook podiumconcerten waarbij de samenwerking met een artiest of solist niet wordt geschuwd. In november 2010 heeft Juliana deelgenomen aan de grote Lord Mayor's Show in Londen, een grote, al bijna 800 jaar bestaande optocht dwars door de binnenstad van Londen waar jaarlijks 500.000 toeschouwers op af komen en ook nog eens live te volgen is op de BBC.

Juliana presenteert in 2012 haar taptoeshow, ‘Medieval Suite'. De show is geen aaneensluiting van bekende melodieën, maar vertelt een verhaal. Een verhaal wat zo betrekking zou kunnen hebben op ‘Joris en de Draak' of op een willekeurig sprookje wat zich rond de middeleeuwen afspeelt. Een sprookje waar de prins een barre reis moet maken om zijn uiteindelijke prinses te vinden en bevrijden. Dat dit gaat lukken staat buiten kijf! Medieval Suite is een mooie show, ontwikkeld door Juliana en het team van Corps Style Concepts.

Juliana's muzikale leiding is in handen van dirigent Bart van Meijl en slagwerkinstructeur Henk Kikkert. Het korps staat afwisselend onder leiding van de tambour-maîtres Kees Jan van Loveren en Gabriël Witteveen. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Juliana: www.juliana-amersfoort.nl.

VIOS taptoe
Naast VIOS en de Chr. Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort treden nog 3 korpsen op. Dat zijn Tamboer en Trompetterkorps Euroband uit Rotterdam, de Drumfanfare E.S.K.A. uit Bemmel en jeugdkorps Bernhard uit Amersfoort. De korpsen vertrekken om half één bij het clubgebouw van VIOS aan de Windmolen voor een stertocht naar het Raadhuisplein. Om één uur treden in het voorprogramma de minirettes van VIOS op en wordt de stemming er verder ingebracht door dweilorkest DORST. Om half twee start de taptoe.

Schrijf 9 juni in je agenda en mis dit spektakel niet. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de taptoe is gratis toegankelijk.

VIOS en DORST
Voor meer informatie en foto's van VIOS en DORST kun je terecht op www.vios-mijdrecht.nl en www.dweilorkest-dorst.nl. Je kunt VIOS ook volgen op: twitter.com/#viosmijdrecht.
Heb je interesse om bij VIOS te komen spelen of majoretten? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens en interesse naar pr@vios-mijdrecht.nl. De vereniging neemt dan contact met je op.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Juliana Amersfoort op VIOS taptoe

Op 9 juni is de plaats van handeling het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Mijdrecht. De VIOS taptoe komt dan, na ruim 10 jaar, weer terug naar het gezellig koopcentrum van Mijdrecht. De toegang is gratis. Elke week stellen we één van de deelnemende korpsen voor. Deze week is dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: