De Vinken haalt uit

Geplaatst op: 13 mei 2012

In de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Fortissimo heeft de Vinkeveense korfbalhoofdmacht met speels gemak de volle winst gepakt. Het bezoekende Fortissimo had geen antwoord op de scoringsdrang van de Vinkeveners, die deden alsof er geen zuchtje wind stond. Na een 8-2 ruststand werd een keurige 17-5 overwinning voor de ABN-AMRO ploeg bijgeschreven.

Ronald Mul
Fred Straatman deed afgelopen zaterdag een beroep op Ronald Mul, die als vervanger van Kelvin Hoogeboom samen met Rudy en Silvia Oussoren en Joyce Kroon in de Vinkendefensie stond opgesteld. Het aanvalskwartet van de thuisploeg werd als vanouds gevormd door Peter Kooijman (aanvoerder) en Peter Koeleman, naast Melanie Kroon en Mariska Meulstee.
Het Vinkeveense publiek was met plezier getuige van een makkelijk scorend Vinken. Binnen enkele minuten was het 3-0 door doelpunten van Mariska Meulstee en Joyce Kroon. Pas na tien minuten kon Fortissimo iets terug doen. Uit een vrije bal werd het 3-1, maar de volgende vier treffers waren weer voor Vinkeveen. Mariska scoorde opnieuw twee maal en ook Ruud Oussoren was twee maal trefzeker. Tien minuten voor rust maakte IJsselstein 7-2, maar nog voor rust mocht Mariska Meulstee haar derde strafworp verzilveren, zodat De Vinken met een riante 8-2 voorsprong de rust in ging.

Makkelijk
Dat Fortissimo onderaan staat en al zeker gedegradeerd is, was aan de tegenstand goed te zien. Gewillig lieten de bezoekers zich verder op afstand zetten. Ronald Mul maakte een fraaie dubbel met zijn vakmaatje keurig af en Joyce Kroon wist een kansje onder de korf te benutten. Vinken's topscoorster Mariska Meulstee maakte van afstand haar zesde treffer en haar maatje Peter Koeleman tilde de stand verder naar 12-2. Rudy Oussoren maakte met zijn derde treffer 13-2, waarna Joyce Kroon een fraaie combi met Silvia Oussoren afrondde met haar derde score: 14-2.

Het laatste kwart van de wedstrijd zou Fortissimo nog drie maal scoren. De Vinken wist nog vijf maal het gele plastic te doorboren (twee maal Peter Kooijman, twee maal Silvia Oussoren). Rudy Oussoren bracht de 19-5 op het scorebord. In de laatste minuut scoorde de bezoekers nog eenmaal tegen. Het directe antwoord van De Vinken kwam net enkele seconden te laat, zodat de stand op 19-6 bleef steken.

Ondanks dit keurige resultaat lijkt De Vinken nog altijd af te stevenen op degradatie. Alleen in theorie zijn Luno of Viking met vier punten voorsprong in de laatste twee wedstrijd nog te achterhalen. Luno mag echter nog aantreden tegen Fortissimo, zodat de allerlaatste wedstrijd voor De Vinken op 2 juni a.s. thuis tegen Viking allesbeslissend zou kunnen zijn. In wedstrijdpunten kan De Vinken weliswaar nog gelijk komen, maar een nadelig doelsaldo is dan waarschijnlijk toch doorslaggevend voor de afdaling naar de derde klasse volgend veldseizoen.

In de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Fortissimo heeft de Vinkeveense korfbalhoofdmacht met speels gemak de volle winst gepakt. Het bezoekende Fortissimo had geen antwoord op de scoringsdrang van de Vinkeveners, die deden alsof er geen zuchtje wind stond. Na een 8-2 ruststand werd een keurige 17-5 overwinning voor de ABN-AMRO … Lees meer »