0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Molentochten bij fietsvereniging TTC De Merel


Geplaatst op: 13 mei 2012

Voor zowel de sportieve als recreatieve fietser organiseert fietsvereniging de Merel op zondag 20 mei maar liefst 4 toertochten die in het teken staan van molens. De Rabobank Molentochten zijn uitgepijld. Dat is makkelijk fietsen, gewoon de pijltjes volgen in uw eigen tempo. Voor het geval u een pijl mist, krijgt u ook een routebeschrijving mee.

Route langs 3 molens - 35 km
Vanuit de start in cafè de Schans in Vinkeveen gaat de route via de Veenmolen naar Kanis en vervolgens naar de pauze bij restaurant Kameryck op het recreatieterrein het Oortjespad. De terugweg gaat langs de Kockengense Molen en de Kortrijkse Molen. Een mooie, korte rit voor het gezin en de recreatieve fietser.

Route langs 5 molens - 70 km
Via de Veenmolen in Wilnis gaat deze route naar Kanis en Woerden. Vervolgens langs de molens De Valk in Montfoort en de Windotter in IJsselstein naar de pauze op het terras van jachthaven Marnemoende na ongeveer 40 km. Terug via Harmelen en Kamerik naar de 2e pauze bij restaurant Kameryck op het recreatieterrein Oortjespad en langs de Kockengense en de Kortrijkse Molen terug naar Vinkeveen. Een mooie rit voor de geoefende fietser.

Route langs 7 molens - 100 km
Langs de Veenmolen in Wilnis gaat ook deze tocht naar Kanis en Woerden. Vervolgens via Haastrecht richting Schoonhoven langs de molens De Bachtenaar en Bonrepas in de Vlist. Daarna richting Lopik langs de Middelste of Tweede Molen in Cabauw en door de polder Lopikerwaard naar de Windotter in IJsselstein. De pauzeplaats is op het terras van Jachthaven Marnemoende, op 65 km. Terug via Harmelen en Kamerik naar de 2e pauze bij restaurant Kameryck op het recreatieterrein het Oortjespad. Via de Kockengense en de Kortrijkse Molen fietst u terug naar Vinkeveen. Een mooie tocht voor de meer geoefende fietser.

Route langs > 20 molens - 150 km
De klassieker voor de fanatieke racefietser is deze prachtige tocht langs meer dan 20 molens. De tocht gaat via Wilnis en Kanis naar Woerden, Haastrecht en Stolwijk. Overvaren met de pont bij Krimpen aan de Lek en daarna langs de 19 molens bij de Kinderdijk. Pauze op het terras bij Cafè restaurant De Krom in Oud Alblas na 66 km. Terug door de polder Alblasserwaard naar Meerkerk en Lexmond. Bij Vianen de Lekbrug over en via de Windotter in IJsselstein naar de 2e pauzeplaats op het terras van Jachthaven Marnemoende op ongeveer 115 km. Daarna via Harmelen en Kamerik naar de laatste pauzeplaats bij restaurant Kameryck op het recreatieterrein het Oortjespad. Het laatste deel gaat net als de andere routes langs de Kockengense en de Kortrijkse Molen terug naar Vinkeveen.

Starttijden
150 km 08.00 - 09.00 uur
100 km 08.00 - 10.00 uur
70 km 09.00 - 11.00 uur
35 km 09.00 - 13.00 uur

Voor de GPS kunt u de routes downloaden van de website. Kijk op www.ttcdemerel.nl

Als u lid bent van de NTFU betaalt u 2 Euro voor de 100 en 150 km en 1,50 Euro voor de 70 en 35 km tocht.
Bent u geen lid, dan betaalt u voor alle tochten €1,0 meer.
Een mooie herinnering is verkrijgbaar voor €1,25 extra.

Startplaats
Alle tochten starten bij Eetcafè De Schans op de Uitweg 1 in Vinkeveen.
Eindcontrole sluit om 16.00 uur. Iedereen wordt geadviseerd een valhelm te dragen.
Wij zien u graag op 20 mei en wensen u een fijne fietsdag bij TTC de Merel.
Informatie : Kijk op onze website www.ttcdemerel.nl of bel Margot Kompier tel. 0172-267741

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Molentochten bij fietsvereniging TTC De Merel

Voor zowel de sportieve als recreatieve fietser organiseert fietsvereniging de Merel op zondag 20 mei maar liefst 4 toertochten die in het teken staan van molens. De Rabobank Molentochten zijn uitgepijld. Dat is makkelijk fietsen, gewoon de pijltjes volgen in uw eigen tempo. Voor het geval u een pijl mist, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: