001 - Homan Zonnepanelen

Toekomst Vrouwentroost leeft onder bewoners


Geplaatst op: 11 mei 2012

Maandagavond 7 mei bleek in het dorpshuis Kudelstaart dat de plannen voor de ontwikkeling van Vrouwentroost zeker leven onder de bewoners. Ongeveer 60 bewoners waren op de door de gemeente georganiseerde inloop/informatieavond afgekomen. Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Ik heb ruim twee uur lang met verschillende bewoners zitten praten over het Masterplan Vrouwentroost. Ik heb veel informatie gegeven en veel meningen gehoord van bewoners. Bewoners waren bijvoorbeeld bezorgd of ze niet gedwongen zouden worden om mee te werken aan de uitvoering van de plannen. Ik heb ze ervan verzekerd dat de herontwikkeling echt op basis op vrijwilligheid gaat gebeuren. Het Masterplan schetst daarvoor slechts de kaders. Verder waren veel bewoners bezorgd over ‘de dam' die nu als voetpad getekend staat in de Westeinderplas. En ook de openbare voetpaden door het gebied lijken voor sommige bewoners een struikelblok. Terwijl die voor andere Aalsmeerders natuurlijk wel een verrijking kunnen zijn. Men was in het algemeen positief over het aantal woningen en verschillende bewoners vroegen hoe lang het gaat duren voor ze kunnen gaan herontwikkelen. Kortom: veel verschillende meningen waardoor het voor ons een vruchtbare en inspirerende avond was."

Waarom een Masterplan Vrouwentroost?
Het buurtschap Vrouwentroost is prachtig gelegen aan de Westeinderplassen maar maakt op dit moment deels een verrommelde indruk door braakliggende percelen, leegstaande bedrijfspanden, schuttingen en hekwerken. Het college hecht veel belang aan het dorpse karakter van Vrouwentroost en een goede ruimtelijke ordening, waarbij ook ruimte wordt gegeven aan openbaar gebied met kwaliteit. Het concept Masterplan Vrouwentroost bevat dan ook richtlijnen voor toekomstige ontwikkelingen binnen een termijn van circa 10 jaar. Zo mogen er onder gestelde randvoorwaarden maximaal 23 woningen (of 20 woningen en 6 appartementen) worden gebouwd. De uitvoering van het Masterplan is afhankelijk van particulier initiatief. Ontwikkeling van de individuele percelen is gefaseerd mogelijk mits openbaar gebied met kwaliteit wordt toegevoegd. De herontwikkeling is gebaseerd op vrijwilligheid.

Reacties nog tot 31 mei
Bewoners kunnen nog tot 31 mei hun reactie geven op het concept Masterplan Vrouwentroost. Het concept Masterplan is in te zien via de website: www.aalsmeer.nl/vrouwentroost of bij de balie van het gemeentehuis. De reactie kan via email verstuurd worden aan info@aalsmeer.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toekomst Vrouwentroost leeft onder bewoners

Maandagavond 7 mei bleek in het dorpshuis Kudelstaart dat de plannen voor de ontwikkeling van Vrouwentroost zeker leven onder de bewoners. Ongeveer 60 bewoners waren op de door de gemeente georganiseerde inloop/informatieavond afgekomen. Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Ik heb ruim twee uur lang met verschillende bewoners zitten praten over … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: