0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Korf4School-toernooi voor basisscholen


Geplaatst op: 8 mei 2012

In januari heeft korfbalvereniging De Vinken diverse basisscholen in de gemeente benaderd om te vragen naar de mogelijke interesse voor een volledige kosteloze korfbalpaal op het schoolplein. De scholen in de dorpskernen Vinkeveen, Baambrugge, Wilnis en Abcoude hebben deze brief ontvangen. Omdat buurvereniging Atlantis in Mijdrecht gehuisvest is zijn de scholen in Mijdrecht niet benaderd. Zeven scholen hebben positief gereageerd. Dit betreft CNS de Schakel, OBS de Pijlstaart en RKBS Sint-Jozef in Vinkeveen en de OBS Piet Mondriaan, de Paulusschool, de Piusschool en de CNS in Abcoude. Deze scholen zullen over enkele weken de korfbalpaal geplaatst krijgen. De betrokken scholen krijgen tevens twee korfballen cadeau. Ook heeft het Vinkenbestuur besloten dat er eenzelfde korfbalpaal op het grasveld naast de eigen clubkantine zal komen. Eind maart zijn er acht korfbalpalen besteld bij Gouda Constructie B.V. in Moordrecht. De eerste korfbalpaal is begin juni op het schoolplein te bewonderen.

Toernooi
Om Korf4School nog meer inhoud te geven is een speciaal Korf4School-toernooi georganiseerd. Dit toernooi vindt plaats op vrijdag 18 mei a.s. op de korfbalvelden van De Vinken in Vinkeveen.
Alle scholen die het aanbod kregen voor een korfbalpaal op het schoolplein, kregen ook een brief om de leerlingen uit te nodigen voor dit speciale korfbaltoernooi. Inmiddels zijn 140 aanmeldingen binnen van de zeven betrokken scholen.

Het Korf4School-toernooi zal qua insteek grotendeels overeenkomen met het schoolkorfbaltoernooi dat De Vinken al jaren organiseert. Dat wil zeggen korfbalwedstrijdjes en afwisselend: sneldoelen, estafettes lopen en een hindernisbaan. Alle teams zullen op het toernooi monokorfbal spelen. Een mooi moment om met de korfbalsport kennis te maken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Korf4School-toernooi voor basisscholen

In januari heeft korfbalvereniging De Vinken diverse basisscholen in de gemeente benaderd om te vragen naar de mogelijke interesse voor een volledige kosteloze korfbalpaal op het schoolplein. De scholen in de dorpskernen Vinkeveen, Baambrugge, Wilnis en Abcoude hebben deze brief ontvangen. Omdat buurvereniging Atlantis in Mijdrecht gehuisvest is zijn de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: