0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Speciale sportbijeenkomst voor Dodenherdenking in Uithoorn


Geplaatst op: 8 mei 2012

Stichting NeViSo/ NeViSo Sport organiseerde in samenwerking met Futsal Uithoorn op 4 mei 2012 in sporthal de Scheg te Uithoorn van 19:00 uur tot en met 20:45 uur t.b.v. de Dodenherdenking een speciale (sport)bijeenkomst onder de jeugd.

Gedurende deze avond werd er naast het zaalvoetbal door middel van een 2 minuten stilte om 20:00 uur stipt, stil gedaan bij alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen

Daarna werden de jongeren door een leeftijdgenoot wonend in Uithoorn (Mohammed el Ahmadi) toegesproken over de betekenis van de dodenherdenking met in het bijzonder de rol van Marokkaanse soldaten tijdens de 2de wereld oorlog.

Dit ook gezien veel van de aanwezige jongeren van Marokkaanse afkomst zijn en niet op de hoogte waren van de grote hoeveelheid Marokkaanse soldaten die hebben gevochten en ook zijn omgekomen tijden deze oorlog.

Deze sportbijeenkomst werd door de aanwezige jongeren en Stichting NeViSo als een sportieve en leerzame avond ervaren ook dankzij de inzet van de aanwezige beheerder van de Scheg op die avond.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Speciale sportbijeenkomst voor Dodenherdenking in Uithoorn

Stichting NeViSo/ NeViSo Sport organiseerde in samenwerking met Futsal Uithoorn op 4 mei 2012 in sporthal de Scheg te Uithoorn van 19:00 uur tot en met 20:45 uur t.b.v. de Dodenherdenking een speciale (sport)bijeenkomst onder de jeugd. Gedurende deze avond werd er naast het zaalvoetbal door middel van een 2 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: