KDO 2 overtuigend kampioen

Geplaatst op: 6 mei 2012

Voor het tweede elftal van KDO stond afgelopen zondag de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen AGB 2 op het programma. Bij winst op de Amsterdammers konden de Kwakelaars kampioen worden in de derde klasse E. Grootste belager NFC/Brommer (één punt minder dan KDO) speelde later die dag de uitwedstrijd tegen DCG 3. Gesteund door het in grote getale opgekomen publiek startte Richard van Dijk met de volgende elf spelers: Tim ten Brink, Frank Hogerwerf, Robin Vaneman, Roy Klijn, Paul Hogerwerf, Marco Rijbroek, Mathijs van Rijn, Joost Samsom, Elton Shehu, Martin Bax en Rick Kruit. In een sfeervolle ambiance met diverse stadionfakkels betraden de Kwakelaars onder luid gejuich het eerste veld.

Van meet af aan was duidelijk dat KDO geen meter cadeau gaf en dat er volop werd gestreden voor elk duel. AGB, dat theoretisch ook nog kans maakte op de titel, wilde wel, maar kreeg simpelweg geen gelegenheid om in de wedstrijd te komen door het vertoonde spel van KDO.
De Amsterdamse grensrechter zorgde meerdere malen voor opschudding door veelvuldig zijn vlag dubieus omhoog te steken, maar na twintig minuten spelen was er geen houden meer aan voor AGB. Het vroege druk zetten op de Amsterdamse verdediging zorgde ervoor dat Elton Shehu op twintig meter van het doel de bal kreeg en alleen op het doel af kon gaan. Elton profiteerde maximaal van dit buitenkansje, omspeelde de keeper en kon vervolgens eenvoudig de 1-0 binnenschieten. Een grote ontlading van de spelers, staf en publiek was het gevolg!

KDO bleef de wedstrijd domineren, maar had wel haar handen vol aan de rechterspits van AGB, Nico genaamd, die met zijn fluwelen techniek de Kwakelse verdediging overuren liet draaien. Echter was vaak zijn voortzetting onvoldoende, waardoor AGB in de eerste helft slechts één halve kans wist te creëren. KDO daarentegen nam geen gas terug en kreeg steeds meer ruimte om voorin te voetballen. In de 35e minuut kwam KDO tot groot genoegen van iedere Kwakelaar verdiend op een 2-0 voorsprong. Uit een hoge corner van de linkerkant van Mathijs van Rijn, kon Paul Hogerwerf vanaf tien meter met een kopbal met een boogje de kleine Amsterdamse doelman verschalken, 2-0. Voor rust kreeg KDO nog een paar mogelijkheden om de score te vergroten, maar deed dit (nog) niet.

In de tweede helft was er sprake van eenzelfde spelbeeld. Het tweede speelde daarnaast richting het eigen publiek toe met een windje in de rug. AGB streed voor haar laatste strohalm, maar in de 60e minuut werd de wedstrijd definitief beslist door Martin Bax. Via een lange bal van achteruit van Paul Hogerwerf kwam Rick Kruit in kansrijke positie aan de linkerkant voor het doel. Rick zag Martin Bax echter ook vrijstaan en besloot Bax op maat te bedienen. Martin nam de bal aan en kon simpel de 3-0 binnentikken. Tien minuten later werd het ook nog 4-0 toen Rick Kruit sneller was dan zijn tegenstander en de bal in de rechterhoek deponeerde. Trainer Richard van Dijk gunde in de loop van de tweede helft Patrick van de Nesse, Jean-Paul Verbruggen en de afscheidnemende Maykel Sitvast nog speelminuten in de 'wedstrijd van het jaar'. Nadat Rick Kruit vijf minuten voor tijd werd neergehaald in het zestienmetergebied, kon Jean-Paul Verbruggen vanaf de penaltystip het feest compleet maken en de 5-0 aantekenen.

Direct na het laatste fluitsignaal barstte het feest los in De Kwakel. Trainer Richard van Dijk werd opgepakt en door zijn spelers in de sloot gegooid. Daarnaast mocht aanvoerder Roy Klijn de omgetoverde bitterbalschaal tot kampioenschaal in ontvangst nemen en kregen alle spelers een bos bloemen uitgereikt door het veldvoetbalbestuur, waarvoor onze dank. Het bleef nog lang onrustig in de KDO-kantine.........maar één ding is zeker, het tweede speelt volgend seizoen in de tweede klasse!

KDO 1 verliest met 3-2 in Amsterdam
Het eerste van KDO verloor met 3-2 de een na laatste competitiewedstrijd van Portugal Amsterdam. Aanstaande zondag spelen zij thuis tegen De Meer. In deze wedstrijd zal KDO afscheid gaan nemen van de 38-jarige ras KDO-er Maykel Sitvast die een punt gaat zetten achter zijn veldvoetbalcarrière. Na de wedstrijd tegen De Meer zullen ook alle tegenstanders bekend zijn voor de nacompetitie welke op zondag 20 mei zal gaan starten met een uitwedstrijd tegen een ploeg uit de vierde klasse G.

Voor het tweede elftal van KDO stond afgelopen zondag de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen AGB 2 op het programma. Bij winst op de Amsterdammers konden de Kwakelaars kampioen worden in de derde klasse E. Grootste belager NFC/Brommer (één punt minder dan KDO) speelde later die dag de uitwedstrijd tegen DCG 3. … Lees meer »