001 - Escaperoom aglemeen

Fietstocht rond Vinkeveense Plassen en Botshol


Geplaatst op: 7 mei 2012

Hemelvaartsdag 17 mei wordt de tweede Vinkeveenseplassen- en Botsholtocht op de fiets georganiseerd over 35 en 60 kilometer. Voor de fietstochten die georganiseerd worden door de ijsclubs uit Vinkeveen, Abcoude en Baambrugge kan die dag vanaf half tien 's morgens tot één uur 's middags gestart worden. De startplaatsen zijn: Abcoude: Fort Abcoude, Viscentrum, Molenweg 19, Vinkeveen: Café het Meertje, Achterbos 101 en Baambrugge: Clubgebouw "IJsclub Baambrugge", IJsbaan 6. De kosten voor deelname zijn gering 3,00 Euro per persoon.

Afgelopen jaar kwamen de ijsclubs op het idee om op Hemelvaartsdag te gaan fietsen. In de winterdag werken de ijsclubs VIOS en Voorwaarts uit Vinkeveen en ijsclubs uit Abcoude en Baambrugge ook samen om de vermaarde Vinkeveenseplassen- en Botsholschaatstocht te organiseren. Afgelopen winter kon slechts een klein deel van die tocht geschaatst worden. Op 17 mei zullen dan ook de traditionele controle vlaggen van de schaatstochten wapperen op de drie startlocaties die tevens de controle punt vormen. Evenals de echte schaatstochten is er een grote en een kleine tocht. De grote fietstocht volgt deels de kleine route maar maakt zo af en toe een uitstapje, om vervolgens weer terug op de 35 kilometer lange route te komen. Recreatief fietsen is een gezonde en gezellige bezigheid. Stilletjes hopen de ijsclubs dat de toeloop naar de fietstochten net zo groot is als de vermaarde schaatstochten in de winter. Met de drie startpunten in de kernen van Vinkeveen, Baambrugge en Abcoude wordt het voor veel potentiële lokale deelnemers gemakkelijke gemaakt bij de ijsclubs in het eigen dorp te starten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fietstocht rond Vinkeveense Plassen en Botshol

Hemelvaartsdag 17 mei wordt de tweede Vinkeveenseplassen- en Botsholtocht op de fiets georganiseerd over 35 en 60 kilometer. Voor de fietstochten die georganiseerd worden door de ijsclubs uit Vinkeveen, Abcoude en Baambrugge kan die dag vanaf half tien 's morgens tot één uur 's middags gestart worden. De startplaatsen zijn: … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: