Het seizoen zit erop voor Argon DA1

Geplaatst op: 7 mei 2012

De laatste wedstrijd is gespeeld en met een overwinning van 4-0 op WV-HEDW in Amsterdam, is Argon DA1 op een mooie 2e plaats geëindigd in de voorjaarscompetitie.
Argon ging vanaf de eerste minuut vol in de aanval en zette meteen druk op de tegenstandsters waardoor er een aantal mooie kansen ontstonden, spits Kim wist zichzelf vrij te spelen en na een mooie rush tot bijna aan de achterlijn scoorde zij zelf de 0-1 in de verre hoek. Voor de rust lukte het niet de voorsprong te vergroten, maar lukte het WV-HEDW ook niet gevaarlijk voor het Argon doel te komen. Dit vooral door het goede werk op het middenveld van Sally, Anouk , Mirte en Denise die door kort te dekken en druk te zetten weinig ruimte weg gaven en door de super verdediging met Noella, Jacqueline en Esmeralda onder leiding van aanvoerster Daisy die stonden als een vesting. Het enkele schot op doel die zij konden geven werd met gemak door onze keepster Patricia gepakt.
Na de rust en de limonade leek WV-HEDW even iets beter uit de kleedkamer te komen, maar de Argon dames, nu met versterking van Nicole en Melanie, waren weer snel bij de les. Een uitbraak van Sanne die met een sliding uit de dekking vandaan kwam en met een halve draai de 0-2 scoorde. Niet lang daarna kon zij op aangeven van "keep" Nicole ook nog het 3e doelpunt scoren. In de laatste minuten werd Kim gewisseld en kwam Maartje er voor haar in om voor de 2e keer dit seizoen onder luid gejuich en applaus van haar teamgenoten nog 5 minuten in de spits te staan. Maartje wist meteen wat ruimte voor in te maken waardoor in de slotfase Nicole een strakke pass van Mirte op de borst aan kon nemen en de bal in de verre hoek schoot waarmee zij de eindstand op 0-4 bracht.

Na een aarzelende start in september was voor de winterstop al duidelijk dat dit team van 18 dames door Inge Reurings gestart en waarvan 12 voor het eerst competitievoetbal spelen, al heel aardig op elkaar ingespeeld raakten. De debutanten in het team hebben in een krap jaar tijd een enorme groei doorgemaakt en stonden aan het einde van dit seizoen op het veld alsof ze al jaren elke zondag aan de bak moeten.
In de laatste 3 wedstrijden, die ook alle 3 werden gewonnen, hebben ze dit met goed en verzorgd voetbal laten zien. Dit natuurlijk met hulp van de meer ervaren speelsters waarvan er een paar nog maar onder de twintig zijn. En natuurlijk ook door de trainers van dit seizoen Sharmilla, Robert en Utku.
We kijken met goede moed uit naar het volgend seizoen, waarin we jammer genoeg Petra van der Wilt zullen moeten missen. Hopelijk is Anouk van Westrop dan weer voldoende hersteld van haar knieblessure en we zijn zeer benieuwd naar de voetbal verrichtingen van onze verzorgster Deborah die na de zomer ook de stoute (voetbal)schoenen aan zal trekken.
Speelsters die interesse hebben om op zondag bij Argon te voetballen kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat van Argon via wedstrijdsecretaris.dames@svargon.nl

De laatste wedstrijd is gespeeld en met een overwinning van 4-0 op WV-HEDW in Amsterdam, is Argon DA1 op een mooie 2e plaats geëindigd in de voorjaarscompetitie.Argon ging vanaf de eerste minuut vol in de aanval en zette meteen druk op de tegenstandsters waardoor er een aantal mooie kansen ontstonden, … Lees meer »