001 -Brouwer Transport

Finale 'Sport in Marokko' in Uithoorn


Geplaatst op: 5 mei 2012

Op vrijdag 27 april werden de finale wedstrijden gespeeld van het toernooi ‘Scoren voor Marokko'. Het toernooi is georganiseerd door de vrijwilligers en medewerkers van NeViSo Sport i.s.m. het Marokkofonds. De winnaars werd het team UTC (Anis Bentuhami, Ylias el Mourabit, Issam Louassari, Ovany Gallego, Marko Crnobrnja, Warshin Sayrawan) en zij mogen deelnemen aan de finale op 3 juni aanstaande op de velden bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het doel van ‘Scoren voor Marokko is: gelden inzamelen voor jeugdsportactiviteiten in Marokko.

De St. NeViSo heeft dit georganiseerd met jongeren van Europarei die actief zijn op het gebied van sport. In 2010 is er contact gemaakt met jongeren in de buurt toen de buurt klachten had over ‘de' jeugd en de jeugd vond: er is geen enkele plek in de buurt waar wij mogen zijn behalve thuis binnen. Neviso heeft de jongeren eerst begeleid om de eigen voetbaluurtjes opnieuw en onder eigen verantwoordelijkheid top te zetten. Daarvoor is er een bestuur gevormd, zijn er contacten gelegd met Burgemeester en Wethouders en zijn er goede contacten gelegd met de beheerders van de Scheg. Vervolgens is er wederom via NeViSo geld verkregen bij Youth in Action, een nationale subsidiepot voor eigen initiatieven van jongeren, om de zaal te betalen voor voetbal van de kleine broers en zusjes. Daar komen er elke vrijdag tussen de 35 en 45 van en om dat in goede banen te leiden zijn een aantal jongens hen vanaf het begin als vrijwilliger gaan begeleiden. Drie van hen hebben met hulp van de Krajicek Foundation inmiddels een cursus Recreatiesportleider gevolgd en NeViSo heeft nu een wachtlijst van mensen voor een nieuwe cursus.

St. NeViSo doet ook allerlei internationale dingen. In de gesprekken in Europarei bleek dat sommigen op vakantie in Marokko bijvoorbeeld ook van alles deden voor jeugd dáár. NeViSo heeft sinds november 2011 het project Roots for Development (www.rootsfordev.nl) en daarin worden multiculturele jongeren gestimuleerd en geholpen om hun ‘dubbele' positie te gebruiken voor hun Internationale Samenwerking.

In het kader van Roots for Development werd er door Neviso contact gemaakt met allerlei organisaties. Een van hen was het Marokkofonds en toen die kwam met de vraag: kunne jullie helpen bij 'Scoren voor Marokko' riepen medewerker Orville Goedhart en (Europarei NeViSo stagiair) Kamal el Morabit: oh leuk, dat gaan wij met de kinderen in Uithoorn doen. Op de website van Roots staat Kamal inmiddels ook met zijn verhaal over zijn huidige kleine bijdrage aan IS én met een uitspraak over zijn grote droom internationaal. Lees dat maar op de website van Roots.

Het team UTH speelt in ieder geval op 3 juni mee op de finale dag bij het Olympisch Stadion. ‘Jongens, zet Uithoorn op de kaart!' Tot zondag 3 juni 2012 te Amsterdam! (voor meer informatie info@neviso.nl)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Finale 'Sport in Marokko' in Uithoorn

Op vrijdag 27 april werden de finale wedstrijden gespeeld van het toernooi ‘Scoren voor Marokko'. Het toernooi is georganiseerd door de vrijwilligers en medewerkers van NeViSo Sport i.s.m. het Marokkofonds. De winnaars werd het team UTC (Anis Bentuhami, Ylias el Mourabit, Issam Louassari, Ovany Gallego, Marko Crnobrnja, Warshin Sayrawan) en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: