Cabaretier Herman Boon op het Veenlanden College


Geplaatst op: 3 mei 2012

MIJDRECHT - Cabaretier Herman Boon geeft donderdag 10 mei een voorstelling op het Veenlanden College (VLC). Het thema is: "We gaan niet moeilijk doen!" Vijf leerlingen uit de eerste klas van de Havo organiseren zijn komst in het kader van de pilot ‘Jij de baas'. Dat is een serie lessen gebaseerd op maatschappelijk bewust ondernemen.

Dit is de start van het Entreprenasium, waarbij het VLC het ondernemend leren stimuleert. Via verschillende projecten kunnen de leerlingen al vroeg ontdekken of ze ondernemerskwaliteiten hebben via verschillende lessen en evenementen. Ook biedt de school hen praktische ondersteuning en materialen om hun capaciteiten te ontwikkelen.

Goede doelen
De cabaretavond wordt georganiseerd door Giel Schouten, Martijn Oliemans, Bart Kleibrink, Fabio Rafaél Rosado en Christiaan Zijl uit H1b. Deze jongens hebben goed nagedacht over de combinatie van een evenement en fondsenwerving. Leerlingen van twee havo klassen (1a en 1b) zullen verschillende kraampjes bemensen. Het publiek kan daar terecht voor koffie, thee, fris en iets erbij zoals cupcakes en andere lekkere dingen. De opbrengst van consumpties in de pauze van de voorstelling en van de kaartjes gaat naar een aantal goede doelen die zich onder meer inzetten voor kinderen, dieren en voor het milieu zoals het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, Girls First en War Child.

Herman Boon is vooral bekend vanwege zijn theaterprogramma's, als acteur en tv-presentator en zijn cd's met kinderliedjes. Waarschijnlijk is het minder bekend, dat hij opgroeide als verlegen jongetje in een niet christelijk gezin. Toen hij eenmaal ontdekte hoe leuk het was om anderen te laten lachen ging werd als middelbare scholier actief in een cabaretgroepje. Later bleef hij optreden naast zijn studie aan de Pedagogische Academie en hij won cabaretfestival de Cameretten. Inmiddels mengt hij prikkelende uitspraken, energieke acts en nadenkertjes in een spetterend en wervelend programma, met een diepere christelijke laag erin verwerkt.

Toegangskaartjes
Wie benieuwd is geworden, is van harte welkom op donderdag 10 mei in het VLC. De voorstelling is open voor leerlingen en ouders van de school en voor alle andere belangstellenden. Toegangskaartjes kosten € 4,00 per persoon en zijn te koop in de mediatheek van het VLC en aan de zaal op donderdag 10 mei vanaf 19.00 uur. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Cabaretier Herman Boon op het Veenlanden College

MIJDRECHT - Cabaretier Herman Boon geeft donderdag 10 mei een voorstelling op het Veenlanden College (VLC). Het thema is: "We gaan niet moeilijk doen!" Vijf leerlingen uit de eerste klas van de Havo organiseren zijn komst in het kader van de pilot ‘Jij de baas'. Dat is een serie lessen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: