001 -Family

Taalpunt voor laaggeletterden geopend in Mijdrecht


Geplaatst op: 11 september 2015

Eén op de negen volwassenen in Nederland is laaggeletterd. Dat betekent meer dan drieduizend laaggeletterden in De Ronde Venen. Het grootste deel van deze groep heeft Nederlands als moedertaal.

Met een geschikt taalaanbod kunnen laaggeletterden beter leren lezen en schrijven. Ieder heeft zijn eigen doel: je (klein¬)kind kunnen voorlezen, de post lezen, een kaartje schrijven, de verpakkingen in de supermarkt lezen, whatsappen, een sollicitatiebrief schrijven, een formulier lezen en invullen, meer kans op een baan… Het Taalpunt De Ronde Venen leidt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven toe naar een geschikt taalaanbod, zoals een cursus, een training of een getrainde taalcoach.

Werkt u mee aan het terugdringen van laaggeletterdheid in De Ronde Venen? Vrijwilligers worden uiteraard begeleid. Voor meer informatie en aanmelding: taalpunt@stdb.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Taalpunt voor laaggeletterden geopend in Mijdrecht

Eén op de negen volwassenen in Nederland is laaggeletterd. Dat betekent meer dan drieduizend laaggeletterden in De Ronde Venen. Het grootste deel van deze groep heeft Nederlands als moedertaal. Met een geschikt taalaanbod kunnen laaggeletterden beter leren lezen en schrijven. Ieder heeft zijn eigen doel: je (klein¬)kind kunnen voorlezen, de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: