De Vinken D1 neemt revanche op Fiducia

Geplaatst op: 2 mei 2012

Voor de zesde keer (!) dit seizoen moest De Vinken D1 aantreden tegen Fiducia D1. Met wisselend succes werden de eerdere ontmoetingen afgesloten. Enkele weken geleden trok Fiducia in Vinkeveen met 9-11 aan het langste eind. Er stond voor de jonge Vinkeveners veel op het spel, want bij verlies zouden ze ook uitgeschakeld zijn voor het kampioenschap.

Omdat de ploegen en de coaches elkaar zo goed kennen, is het ook een beladen wedstrijd en wordt er vaak op het scherpst van de sneden gestreden. Zo ook nu weer. Zonder Luka van der Vliet, maar met Zoë van Dasler, Celine Leeflang, Finn Kroon en Menno de Graaff in de eerste aanval en Annabel Mulckhuyse, Tessa Stoof, Dylan Bras en Thomas Duikersloot in de verdediging, begon De Vinken aan een memorabele wedstrijd. Coach Ingrid Hagenaars had de spelers op het hart gedrukt om goed voor te verdedigen, bij balverlies het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken en om in de aanval de bal lekker rond te spelen.

Begin voor Fiducia
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Fiducia. In de eerste de beste aanval, die ruim een minuut duurde, kreeg het kans op kans. Een score bleef echter uit. Van het plan om zelf goed rond te spelen, kwam maar weinig terecht. Tegen de verhouding in kwam De Vinken, dat gesponsord wordt door Jumbo Vinkeveen, na enkele minuten toch op voorsprong. Goed samenspel tussen Zoë van Dasler en Celine Leeflang bracht de laatste in scoringspositie en die kans liet ze zich niet ontglippen: 0-1. Enkele minuten later waren het de heren die hun tegenstander verschalkten. Menno de Graaf scoorde na een slimme bal van Finn Kroon de 0-2. Een gelijkopgaande strijd ontspon zich. De aanvallen van Fiducia waren weliswaar langer en gevarieerder, maar ook De Vinken kreeg meer en meer kans op een score. Nog voor de vakwisseling was het Fiducia dat toch op gelijke hoogte kwam: 2-2.

De Vinken doeltreffender
Na de vakwisseling hetzelfde spelbeeld. Fiducia kwam dan ook terecht op een 3-2 voorsprong. De Vinkeveners lieten het daar niet bij zitten. Nadat Dylan Bras zijn tegenstander verschalkte was het Annabel Mulkhuyse die tweemaal van dichtbij scoorde: 3-5. De verdediging hield het vervolgens keurig dicht en met deze stand werd de rust bereikt.
Met Ravi Brockhoff op de plaats van Finn Kroon was De Vinken er in de tweede helft op gebrand om de overwinning mee naar huis te nemen. Na de 3-6 van Ravi Brockhoff leek er voor De Vinken geen vuiltje aan de lucht. De ploeg speelde lekker en benutte de kansen goed. Iets dat Fiducia naliet. Maar op het moment dat de strijd gestreden leek, knokte Fiducia terug. Na de 4-6 werd het een minuut later zelfs 5-6. Fiducia was weer helemaal terug in de wedstrijd.

Onsportieve wissel
Het laatste kwart zou, zoals gebruikelijk de beslissing brengen. Dylan Bras bracht van afstand het verschil weer op twee doelpunten. Minuten verstreken en de druk op de Vinkeveense verdediging werd groter en groter. Zeker toen Fiducia ook nog een boomlange invalster in het spel brachten. Een speelster uit een hogere leeftijdsklasse. Iets wat dan misschien wel volgens de regels is, maar niet als erg sportief wordt gezien. Zeker niet in een jeugdklasse waar de kinderen 11/12 jaar zijn. Het Vinkenpubliek liet dat dan ook merken, maar werd weggehoond door het thuispubliek dat haar ploeg fanatiek aanmoedigde. Fiducia stelde deze invalster op onder de paal en er werd veelvuldig geschoten. De 6-7 kon dan ook niet uitblijven. Aan het aanvalsvak van De Vinken was het de taak om in deze omstandigheden rustig te blijven. Met nog twee minuten te gaan bracht Dylan Bras opluchting aan Vinkeveense zijde: 6-8. Maar de vreugde was van korte duur, want in de eerste de beste tegenaanval werd het 7-8. In de laatste (zeer) lange minuut werd de druk groter en groter, maar gelukkig waren de schoten niet zuiver genoeg. Celine Leeflang die de ondankbare taak op zich had om tegen deze invalster op te boksen, weerde zich uitstekend en wist zelfs de laatste beslissende bal te onderscheppen. Bij het uitspelen naar de aanval floot de scheidsrechter eindelijk af en waren de punten voor De Vinken. Blijdschap alom aan Vinken-zijde. Terechte blijdschap, want er werd, zeker in het laatste gedeelte, gestreden om elke bal en zo werd er op sportieve wijze revanche genomen.

Voor de zesde keer (!) dit seizoen moest De Vinken D1 aantreden tegen Fiducia D1. Met wisselend succes werden de eerdere ontmoetingen afgesloten. Enkele weken geleden trok Fiducia in Vinkeveen met 9-11 aan het langste eind. Er stond voor de jonge Vinkeveners veel op het spel, want bij verlies zouden … Lees meer »