01 - Nooit Gedacht

Collecte Hartstichting in Wilnis brengt 3400 euro op


Geplaatst op: 1 mei 2012

De Hartstichting bedankt collectanten en inwoners van Wilnis
"Zolang levens te vroeg stoppen, blijven wij doorgaan"

De jaarlijkse collecte van 15 tot en met 21 april in Wilnis heeft dit jaar € 3431,63 euro opgebracht. De Hartstichting bedankt haar vrijwilligers, collectanten en gevers van harte voor hun steun aan de Hartstichting!

Impact hart- en vaatziekten
Van alle mensen die getroffen worden door hart- en vaatziekten, worden de meeste mensen getroffen door een hartinfarct, hartstilstand of beroerte. Dit zijn niet alleen veelvoorkomende ziektes, ze zijn ook levensbedreigend. Een op de drie Nederlanders sterft hier aan. Van de een op andere dag kun je er niet meer zijn. Of moet je leven met de gevolgen ervan. En dat heeft niet alleen impact op degene die het overkomt. Ook familie, vrienden of collega's raakt het. Zij kunnen een dierbare hierdoor verliezen of worden geconfronteerd met het feit dat diegene onverwachts hulpbehoevend is. Hierdoor verandert ook hun leven van de een op andere dag. Op dit moment zijn er 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Naar verwachting stijgt dit aantal tot 1,3 miljoen in 2020.

Wat doet de Hartstichting eraan?
De Hartstichting spant zich in om hart- en vaatziekten sneller en beter op te sporen, te behandelen of zelfs te genezen. De Hartstichting wil dat mensen weten hoe belangrijk het is om snel te handelen in het geval van een hartstilstand, hartinfarct en beroerte. Hoe eerder iemand geholpen/behandeld wordt, hoe meer kans hij of zij maakt om te overleven en weer redelijk te herstellen. Tijd is daarin cruciaal. De Hartstichting geeft voorlichting over hoe een beroerte en hartstilstand te herkennen en hoe te handelen. Van elke ontvangen euro gaat 80 cent naar onder meer het financieren van onderzoek.

Heeft u de collectant gemist?
De Hartstichting heeft uw financiële steun hard nodig. Want de Hartstichting is volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Heeft u de collectant gemist? Dan kunt u uw gift storten op giro 300 ten name van Hartstichting Den Haag. Wilt u ons volgend jaar twee uurtjes helpen met de collecte? Meld u aan op www.hartstichting.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Collecte Hartstichting in Wilnis brengt 3400 euro op

De Hartstichting bedankt collectanten en inwoners van Wilnis"Zolang levens te vroeg stoppen, blijven wij doorgaan" De jaarlijkse collecte van 15 tot en met 21 april in Wilnis heeft dit jaar € 3431,63 euro opgebracht. De Hartstichting bedankt haar vrijwilligers, collectanten en gevers van harte voor hun steun aan de Hartstichting! Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: