001 -Family

Instituut Périne: Vier elementen-massage


Geplaatst op: 26 februari 2015

Périne vertelt in haar maandelijkse column over lichaamsbehandelingen. Dit keer gaat het over de vier elementen-massage, een bijzondere huidmassage met stempels en keramieken stenen.

Druk en alles zo goed mogelijk willen doen, privé en op het werk? Als je in balans bent straal je, heb je energie en voel je je goed. Helaas valt het niet altijd mee om in balans te zijn.

In een periode van drukte is een massage vaak het sleutelwoord. Gelukkig is het algemeen geaccepteerd om “gemasseerd te worden” en wordt de vraag naar een goede massage steeds groter. Massage voor de ontspanning, of een massage die naast ontspanning ook nog een toegevoegde waarde heeft. Een voorbeeld van een dergelijke massage is “ the four elements” oftewel “ de vier elementen massage”.

De vier elementen massage is gebaseerd op het principe van lucht, water, aarde en vuur. Het element lucht is overal om ons heen. Het is bewegelijk en ongrijpbaar. We kunnen dan ook niet zonder dit element. Het water element is vanuit het water bekeken, t.w. vloeibaar, stromend en veranderlijk. Water staat symbool voor gevoelens, emoties en harmonie. Het element aarde is de planeet, ons lichaam en de natuur. Aarde is een stabiel element en staat voor structuur, stevigheid en kracht. Als laatste vuur. Het vuur element kennen we het beste in de vorm van zon. De zon heeft licht, kracht en energie. Vuur staat voor passie, levenskracht en actie.

Binnen de theorie van deze massage wordt een onbalans van het lichaam gezien als een onbalans in één van de elementen. Net zoals de theorie kijkt in welk element degene die de massage ondergaat zit (of zich herkent). Voorafgaande aan de massage wordt dan ook een kort vragenlijstje doorgenomen, waarna het juiste element voor de betreffende persoon kan worden gekozen.

De massage
Nadat het lichaam heerlijk op temperatuur is gebracht met een warm kruiden- voetenbad, begint de massage met kleine, warme kruidenstempels op de reflexpunten van benen en voeten. De stempels zijn afgestemd op de 4 bovengenoemde elementen en hebben dan ook hun eigen kruiden samenstelling. Vervolgens wordt de behandeling voortgezet met keramische stenen die warm of koud gebruikt worden, afhankelijk wat men prettig vindt en met olie gemasseerd. Na ongeveer 5 kwartier is de behandeling afgelopen. Het lichaam voelt heerlijk ontspannen, zit in “het element”, hetgeen men ervaart als fitheid en energieker.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Instituut Périne: Vier elementen-massage

Périne vertelt in haar maandelijkse column over lichaamsbehandelingen. Dit keer gaat het over de vier elementen-massage, een bijzondere huidmassage met stempels en keramieken stenen. Druk en alles zo goed mogelijk willen doen, privé en op het werk? Als je in balans bent straal je, heb je energie en voel je … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: