001 - Escaperoom aglemeen

Leerlingen van basisscholen herdenken WOII


Geplaatst op: 1 mei 2012

Op woensdag 25 april hebben leerlingen uit groep 8 van p.c.b.s. De Hoeksteen en p.c.b.s. De Wegwijzer de Tweede Wereldoorlog herdacht op het gemeentehuis van Aalsmeer. De kinderen stonden ook stil bij het feit dat op veel plaatsen in de wereld oorlog nog steeds aan de orde van de dag is. Met een ochtendvullend programma werd samen met Burgemeester Pieter Litjens, onder het thema ‘Vrijheid geef je door', stilgestaan bij de oorlog en werd gevierd dat we vandaag de dag in vrijheid leven.

De leerlingen kwamen samen in de raadskelder van het gemeentehuis. De burgemeester heette hen van harte welkom. De leerlingen hebben zich tijdens school enorm verdiept in de Tweede Wereldoorlog. Zo zijn ze ook naar het Anna Frankhuis geweest, om te ondervinden wat het meisje tijdens de oorlog heeft meegemaakt. Tijdens een eigen gemaakt spel hebben de leerlingen in groepjes vragen voor elkaar gemaakt, waarmee ze elkaar kennis bij konden brengen. Burgemeester Litjens was onder de indruk van wat de leerlingen allemaal wisten en hoe goed ze hun best deden.

Gedichten
Enkele leerlingen kregen de gelegenheid om hun zelf geschreven vrijheidsgedicht voor te dragen aan de rest van de leerlingen. Een aantal zal ook tijdens de dodenherdenking op 4 mei bij het gemeentehuis hun gedicht voordragen aan het grote publiek.

Bloemlegging
De herdenking sloten de kinderen af met een toespraak van de burgemeester en met een bloemlegging bij de gedenksteen voor het gemeentehuis. Elke leerling kreeg een bloem en stak deze in twee grote ‘V's', die vrijheid betekenen. Tot en met Bevrijdingsdag, op 5 mei zijn de bloemen te zien bij de gedenksteen voor het gemeentehuis.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen van basisscholen herdenken WOII

Op woensdag 25 april hebben leerlingen uit groep 8 van p.c.b.s. De Hoeksteen en p.c.b.s. De Wegwijzer de Tweede Wereldoorlog herdacht op het gemeentehuis van Aalsmeer. De kinderen stonden ook stil bij het feit dat op veel plaatsen in de wereld oorlog nog steeds aan de orde van de dag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: