De Baat (2e)

Instituut Périne: Sabaaydi massage


Geplaatst op: 30 januari 2015

Périne vertelt in haar maandelijkse column over lichaamsbehandelingen. Dit keer gaat het over de sabaaydi massage, een speciale huidmassage met kruiden.

De Sabaaydi massage is naar Nederland gebracht door Judith Guitjens. Haar motivatie kwam vanuit haar visie dat ze vond dat mensen elkaar te weinig aanraken. Ze liet zichzelf altijd masseren als ze in Thailand was en daarbij maakten ze gebruik van diverse kruiden. Het bleek dat de behandelingen met kruiden veel verlichting gaf bij o.a. jicht. Dit alles fascineerde haar en deed haar besluiten om de kruidenstempels mee te nemen naar Nederland, waar ze er vervolgens mee aan de slag is gegaan .

In Nederland merkte ze dat de massage op de westerse mens afgestemd moest worden. In overleg met een dokter in Thailand, die zelf altijd werkt met kruiden, stelden ze een recept samen met geneeskrachtige kruiden afgestemd op de westerse mens. De originele Sabaaydi kruidenstempels zijn samengesteld volgens het oude recept van de ‘Wat Pho’-tempel en wordt gebruikt door de Thaise monniken. Met al haar kennis en ervaring heeft Judith de stempelmassage verder uitgebreid en aangepast tot de Sabaaydi massage die het nu is. Een stempelmassage waarbij speciale stempels met warme kruiden het lichaam stempelen, waarna vervolgens een massage met de handen en warme olie plaats vindt. Het is een oosterse en Westerse massage in één!

De Sabaaydi massage
De massage bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst worden rug en schouderpartij met warme Thaise kruidenbuidels gemasseerd. De Thaise kruidenmix bevat o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en de vrucht van de kaffier, Tumeric en kaffir limoen hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect. Daarop volgt een ontspannende oliemassage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten. De totale massage duurt ruim een uur, de uitwerking van de kruiden gaat diep en werkt zelfs een aantal dagen door.

Uitwerking
De Sabaaydi massage is een bijzondere aangename massage die verlichting brengt bij o.a. spierpijn, allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie, Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen en oedeem. Het heeft een reinigend effect op de organen en werkt verstevigend op de wanden van de adres. Uiteraard kan de massage gegeven worden op een gezond lichaam, de onderliggende blokkades worden vrij gemaakt en de energie gaat weer stromen. Kortom, een massage die door zowel de man als vrouw, als zeer prettig wordt ervaren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Instituut Périne: Sabaaydi massage

Périne vertelt in haar maandelijkse column over lichaamsbehandelingen. Dit keer gaat het over de sabaaydi massage, een speciale huidmassage met kruiden. De Sabaaydi massage is naar Nederland gebracht door Judith Guitjens. Haar motivatie kwam vanuit haar visie dat ze vond dat mensen elkaar te weinig aanraken. Ze liet zichzelf altijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: