01 - Nooit Gedacht

De Kajuit draagt bij aan wereldrecord DoeDe360


Geplaatst op: 1 mei 2012

Maar liefst 1.412.750 keer is er landelijk gesprongen op DoeDe360, de hit van Gino Pietermaai, Bokoesam en FS Green. En de Kajuit sprong donderdag 26 april de 360˚-sprong met de hele school mee! DoeDe360 is een initiatief van de KLVO, NOC*NSF en het TV-programma Het Klokhuis.
Marco Gerris van cross-over-dansgezelschap ISH en bekend van SoYouThinkYouCanDance, maakte de choreografie op de muziek. DoeDe360 wil kinderen leren genieten van sport en lichaamsbeweging. Bovendien vraagt DoeDe360 aandacht voor het Jeugdsportfonds. Tijdens de Nationale Sport Week deden duizenden kinderen door heel Nederland mee aan de DoeDe360-wereldrecordpoging: samen zoveel mogelijk 360˚-sprongen maken! Marcella van den Broek, combinatiefunctionaris Sport, kwam op het idee om ook met de Kajuit aan DoeDe360 mee te doen. Ze betrok cultuurcoach Ghieslaine Tijsterman erbij en als Sport&Cultuur-team maakten zij samen de Kajuit-kinderen enthousiast.

De Springschans stelde speciaal voor deze leuke dansactie hun geluidsapparatuur en podium ter beschikking. En zo maakten beide scholen het mogelijk dat er op donderdag 26 april om 15u door de hele Kajuit op het schoolplein DoeDe360 gedanst werd! Ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden stonden enthousiast te kijken hoe de kinderen en zelfs een aantal leerkrachten samen dansten en sprongen. Het zag er gezellig en energiek uit, het plezier straalden van de gezichten af.

DoeDe360 heeft een mooi wereldrecord gevestigd, het Jeugdsportfonds is extra op de kaart gezet en de kinderen waren samen cultureel en sportief bezig! Een geslaagde actie!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Kajuit draagt bij aan wereldrecord DoeDe360

Maar liefst 1.412.750 keer is er landelijk gesprongen op DoeDe360, de hit van Gino Pietermaai, Bokoesam en FS Green. En de Kajuit sprong donderdag 26 april de 360˚-sprong met de hele school mee! DoeDe360 is een initiatief van de KLVO, NOC*NSF en het TV-programma Het Klokhuis.Marco Gerris van cross-over-dansgezelschap ISH … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: