Atlantis 1 wint belangrijke wedstrijd van Madjoe

Geplaatst op: 29 april 2012

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 mocht afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen Madjoe uit Rijnsburg. Tegen Madjoe werd al drie keer eerder gespeeld. Alle drie de wedstrijden werden verloren. Dit was voor Atlantis een belangrijke wedstrijd om te winnen voor de stand in de compititie. Mede door de overwinning is Atlantis DKV in de stand voorbij gegaan in de strijd om degradatie. Er werd gewonnen met 15-13 van Madjoe.
Na de grote nederlaag twee weken geleden uit bij Oranje Nassau werd de dinsdag erop eens goed met elkaar gesproken. De koppen werden allemaal de goede kant opgestoken. Atlantis wist dat ze er keihard voor moeten werken de aankomende weken.

Onder slecht weer werd de wedstrijd gestart tegen Madjoe. Het was koud, het waaide en af een toe viel er een klein spettertje. Beide teams konden in de eerste helft maar lastig de korf vinden. Het was Atlantis die de score opende. Meteen hierop volgde een antwoord van de tegenstander. Hierna werd er tien minuten niet meer gescoord. De hele eerste helft hadden beide ploegen veel last van de wind. Dit leverde een gelijk opgaande strijd. Het ene moment stond Madjoe voor en daarna Atlantis weer. De kleedkamers werden opgezocht met een 4-4 ruststand.

In de tweede helft moesten de ploegen blijven doorzetten om de wedstrijd te winnen. Het was Madjoe die meteen scherp de kleedkamer uit kwam. Jeroen Korver, die speelde voor Peter van der Wel, tekende meteen de gelijkmaker aan. Vlak na rust werd Melissa van der Stap gewisseld voor Joyce Gortenmulder om meer aanvallende kracht in het veld te krijgen. De tweede helft vielen de doelpunten om en om. Jelmer Steen werd vervangen vanwege een blessure aan zijn nek. Berry de Jong was zijn vervanger. Met nog twintig minuten te spelen kon Madjoe op twee punten voorsprong komen. De stand was op dat moment 8-10 in het voordeel van Madjoe. Nu moest Atlantis laten zien dat het zich toch nog kon terugvechten in de wedstrijd. Met nog tien minutten te spelen was de stand 11-11. Ondertussen was Maarten Helsloot in de ploeg gekomen voor Alex van Senten. Op dit moment konden beide ploegen nog de wedstrijd winnen. Het was Atlantis dat een klein gaatje kon slaan van twee doelpunten. Madjoe kon nog tot twee keer toe tot één punt komen. Atlantis won de wedstrijd eindelijk met 15-13.

Voor de ploeg was dit een zeer belangrijke overwinning. VZOD en DKV verloren allebei. Het gaat naar de nummer laatste is nu drie punten. Tevens is de ploeg DKV voorbij gegaan in de stand. Volgende wedstrijd in het programma is NIO uit. Hier werd de vorige keer thuis nipt verloren.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 mocht afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen Madjoe uit Rijnsburg. Tegen Madjoe werd al drie keer eerder gespeeld. Alle drie de wedstrijden werden verloren. Dit was voor Atlantis een belangrijke wedstrijd om te winnen voor de stand in de compititie. Mede door de overwinning is … Lees meer »