01 - Nooit Gedacht

Het Sportencircus bezocht door 252 kinderen


Geplaatst op: 27 april 2012

Afgelopen week heeft de Nationale Sportweek plaatsgevonden. De gemeente Uithoorn is niet achtergebleven bij deze landelijke actie. Op woensdag 25 april konden de kinderen van Uithoorn genieten van het Sportencircus op het evenemententerrein in Legmeer!

Het sportencircus werd georganiseerd door de combinatiefunctionaris sport, Marcella van den Broek. Samen met de hoofdsponsors C1000 Visser en Schiedon ontstond dit initiatief om geld in te zamelen voor het goede doel: Run4Schools.

‘Stichting Run4Schools biedt kinderen in het township Mitchell's Plain in Zuid Afrika dagelijks sportactiviteiten aan door sportprogramma's te organiseren voor kinderen die anders niet aan sporten toekomen.'

Op deze winderige (en later nattige) middag, konden de kinderen genieten van veel uiteenlopende activiteiten. Ze konden rijden op een huifkar, van een superglijbaan glijden, boerengolf spelen, zaklopen, de dierenrace doen, schminken, t-shirts beschilderen, borden verven, estafettes doen, dansen met een waaier, kungfu beoefenen, blikgooien en mountainbiken. En dit allemaal voor maar 2 euro. Daarnaast kregen ze een rugzakje aangeboden van Schiedon en als de kinderen trek kregen, konden ze met de stempelkaart langs het kraampje van C1000 om een lekker stukje fruit en een drankje te nuttigen.

De 2 euro van de stempelkaart gaat volledig naar Run4Schools. Met een opkomst van maar liefst 252 kinderen, kon het mooie bedrag van 504 euro overhandigd worden aan Run4Schools! Hier kunnen vele kinderen in Mitchell's Plain blij gemaakt worden met dagelijkse sportactiviteiten!

Om 12.15 kwamen de eerste kinderen op het Sportencircus af. De eerste stroom kinderen renden allemaal af op de Superglijbaan die op het terrein stond. Nadat ze een beetje moe werden van de glijbaan, gingen ze rondkijken wat er nog meer te beleven viel. Na een uur liepen er verschillende geschminkte kinderen rond, met een mooi t-shirt die ze zelf hebben versierd. Ook hadden ze allemaal een rode blos op hun wangen van de activiteiten die ze gedaan hadden.
Af en toe zag je kinderen vechten met zachte foamsticks en aan de andere kant zwierden de waaiers in het rond. Soms kwam er ineens een kind langs op een mountainbike en af en toe vlogen de ballen in het rond van het boerengolf. De kinderen hadden een spectaculaire middag!
Om 15.15 uur was iedereen doorweekt van de regen en was het echt tijd om te stoppen.

Zonder de hulp van de 15 organisaties (C1000 Visser, Schiedon, Jafrem Verhuur, Cardanus, Borus, Buurtbeheer Legmeer, Jing Wu Kids, Legmeervogels handbal, Amstelhof, UWTC, Blokkendoos, Taiji Kungfu Waaier, Speelinn, Buurtbeheer Zijdelwaard en Stichting Solidoe) kon dit mooie initiatief niet uitgevoerd worden.
Maar bovenal, zonder de opkomst van alle kinderen, kon dit evenement niet slagen!

Kortom, een mooie middag met vele blije gezichten en een mooie opbrengst voor Run4Schools. Wat willen we nog meer?!?

Foto's (gemaakt door Serena Bregman) van dit evenement zijn terug te vinden op de facebooksite van de combinatiefunctionarissen Uithoorn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het Sportencircus bezocht door 252 kinderen

Afgelopen week heeft de Nationale Sportweek plaatsgevonden. De gemeente Uithoorn is niet achtergebleven bij deze landelijke actie. Op woensdag 25 april konden de kinderen van Uithoorn genieten van het Sportencircus op het evenemententerrein in Legmeer! Het sportencircus werd georganiseerd door de combinatiefunctionaris sport, Marcella van den Broek. Samen met de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: