001 - Escaperoom aglemeen

Nieuwe waterkaart Aalsmeer klaar voor zomerseizoen


Geplaatst op: 27 april 2012

De nieuwe Waterkaart Aalsmeer is klaar. Een uitgebreide zoektocht samen met de stichting Oud Aalsmeer leverde veel namen op van sloten, vaarten, waterwegen, plassen, akkers, landerijen, gronden en gebieden in het Westeinderplassen gebied en Aalsmeer-Oost. De Waterkaart Aalsmeer is gratis voor iedere belangstellende en kan op het gemeentehuis worden opgehaald. Natuurlijk is het ook mogelijk om de digitale versie te downloaden van de website van de gemeente.

Vanaf oktober 2003 en enkele jaren daarna zijn in het kwartaalblad van de Stichting Oud Aalsmeer plattegronden gepubliceerd met het verzoek aan de lezers om zoveel mogelijk reacties, op- en aanmerkingen kenbaar te willen maken om hiermee een kaart te ontwikkelen met zoveel mogelijk historische namen in het waterrijke gebied van Aalsmeer en Kudelstaart. Met behulp van dit nieuwe kaartmateriaal zijn tijdens een braderie op de stand van Stichting Oud Aalsmeer nog een groot aantal correcties en nieuwe namen aangetroffen. Tevens is nog gebruik gemaakt van de historische kennis van een aantal bewoners uit Aalsmeer. Ook deze gegevens zijn allemaal verwerkt in het geografisch informatie systeem van de gemeente Aalsmeer. Dit heeft ertoe geleid dat door het college van B&W op 31 augustus 2010 besloten is, 168 namen openbare ruimte officieel toe te kennen en deze toe te voegen aan de Basis Registratie Adressen. Eind 2010 en in de loop van 2011 zijn hieraan nog een aantal namen openbare ruimte toegevoegd, zodat in het eerste kwartaal van 2012 eindelijk het eindproduct, in de vorm van een A4 boekwerkje gemaakt is.

Eerste versie
Deze waterkaart is de eerste versie en wij zijn ons er terdege van bewust dat er hier en daar nog fouten en onvolkomenheden staan vermeld. Iedereen die nog verbeteringen, uitbreidingen en/of op- en aanmerkingen over deze kaart heeft, kan dit laten weten bij de gemeente Aalsmeer. Met de medewerking van het publiek kan de Waterkaart Aalsmeer in de toekomst zo mogelijk nog beter worden. U kunt uw reacties sturen aan geoinfo@aalsmeer.nl

Klik hier voor de waterkaart (PDF).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe waterkaart Aalsmeer klaar voor zomerseizoen

De nieuwe Waterkaart Aalsmeer is klaar. Een uitgebreide zoektocht samen met de stichting Oud Aalsmeer leverde veel namen op van sloten, vaarten, waterwegen, plassen, akkers, landerijen, gronden en gebieden in het Westeinderplassen gebied en Aalsmeer-Oost. De Waterkaart Aalsmeer is gratis voor iedere belangstellende en kan op het gemeentehuis worden opgehaald. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: