001 -Family

Instituut Périne: Grauwe huid, weg ermee!


Geplaatst op: 27 november 2015

"Kom verder, hier is het behaaglijk", zeg ik tegen één van de bezoekers van ons huidadviescentrum. Ineens is het fris buiten en dat roept meteen andere vragen over de huid op: "Mijn huid ziet er ineens zo grauw uit, helemaal niet fris. Wat kan ik hieraan doen?"

De omslag van het weer is bijna meteen te zien aan de huid. De tint van de zomermaanden is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een grauwe gloed. Uiteraard zijn een goede en intensieve huidverzorging in de salon en de dagelijkse verzorging belangrijk, maar dat is altijd oppervlakkiger dan bij huidverbetering. Om intensiever kunnen werken, heeft de huid iets extra’s nodig. Afhankelijk natuurlijk van de wensen en behoeftes van de huid en de persoon in kwestie.
De huid heeft altijd tijd nodig om te kunnen reageren op de intensievere behandelingen en werkstoffen. Gebeurt dit niet, dan kan het ondanks, of beter gezegd, door de intensieve behandeling zelfs huidverslechterend zijn. Een gedegen en juiste scholing van apparatuur en kennis van de huid zijn dan ook echt vereist.

Gemiddeld duurt de celdeling van een jonge huid 28 dagen. Naarmate de huid ouder wordt, komt daar circa 1 dag per levensjaar bij. Dit wil dus zeggen dat een huid van een 50-jarige ongeveer 50 dagen nodig heeft om een volledige celdeling te krijgen. Wij gaan er daarom ook vanuit dat we ongeveer een half jaar nodig hebben om echt iets voor de huid te kunnen betekenen. Uiteraard zie je in de tussentijd langzaam maar zeker de huid telkens mooier worden en verbeteren.

Een valer wordende huid is in deze tijd van het jaar heel goed te behandelen met 'Microdermabrasie'. Deze methode mag absoluut niet verward worden met 'Dermabrasie'. De laatste is een behandeling die bij een dermatoloog thuishoort.
Microdermabrasie, een mechanische peeling, zorgt ervoor dat de aluminiumoxide kristallen de opperhuid zoveel mogelijk van haar dode huidcellen ontdoet. Het voordeel van Microdermabrasie is dat, naast het verfrissen, de huid ook wordt gestimuleerd. Na één behandeling is dit resultaat vaak al zichtbaar. Voor een langduriger en intensiever resultaat zijn gemiddeld 6 behandelingen om de week nodig.
Heel belangrijk bij deze behandeling is de nabehandeling in de salon en nazorg die men thuis dient te gebruiken. Met name moet er goed op de vocht- en vetbalans in de huid gelet worden. Ook dient de juiste (zon)bescherming gegeven te worden, zeker nu de huid zo 'bloot' is. Vaak wordt onderschat dat dit echt van wenselijk belang is voor het eindresultaat. (Denk bijvoorbeeld maar eens aan een houten tafel die je schuurt en vervolgens niet in de was zet...).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Instituut Périne: Grauwe huid, weg ermee!

"Kom verder, hier is het behaaglijk", zeg ik tegen één van de bezoekers van ons huidadviescentrum. Ineens is het fris buiten en dat roept meteen andere vragen over de huid op: "Mijn huid ziet er ineens zo grauw uit, helemaal niet fris. Wat kan ik hieraan doen?" De omslag van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: