001 -Family
Mooie strijd van UWTC renners

Mooie strijd van UWTC renners


Geplaatst op: 28 december 2015

Zondag 27 december is de een na laatste wedstrijd van de Amsterdamse Crosscompetitie verreden bij WVA op Sloten. In verband met de nieuwbouw van de kantine was de inschrijving bij Olympia. Volgende week is de finale wedstrijd bij Olympia op Sloten. Voor wie denkt dat het parcours dan identiek zal zijn, dat is niet helemaal waar. Gedeeltes zijn hetzelfde maar de start en finish zijn totaal verschillend.  De plaats van het nieuwe clubhuis werd vandaag gebruikt als zandbak. Dat leverde een uitdagende passage op, want in het zand moest ook nog eens 180 graden gedraaid worden. Voor de rest was het parcours grotendeels identiek aan voorgaande edities. De ondergrond was aardig hard, dus het was een snelle koers.

Bij de jeugd A was er een hele mooie strijd gaande, want er zijn nog diverse renners die in aanmerking kunnen komen voor de derde podiumplaats. Hieronder ook Duuk van der Haagen. Duuk ging vandaag sterk uit de startblokken en dook als tweede het veld in, achter de sterke Nienke Veenhoven van DTS. De finish was een echte fotofinish want Duuk kwam gelijktijdig met concurrent Pelle van de Putte over de streep. De jury plaatste Pelle op twee en Duuk moest genoegen nemen met de derde plaats. Hierachter streden de trouwe ACC crossers Teun Wahlen en Sen Haasbroek ook om de puntjes en ook Siem van Smoorenburg was aanwezig. De uitslag van deze mannen: 8 Siem van Smoorenburg, 10 Teun Wahlen, 15 Sen Haasbroek

Bij de jeugd B finishte de UWTC renners vlak bij elkaar:  7 Danny Plasmeijer, 8 Mees van Smoorenburg, 9 Sven Buskermolen. Sven en Danny staan ook dicht achter elkaar in het algemeen klassement op de vierde en vijfde plaats.
In de 40- klasse was Tommy Oude Elferink al vrij snel solo aan de leiding. Hierachter reed Teun Mouris (de Amstel) en daar weer achter Bart de Veer. Menno van Capel reed hierachter in een groepje. In de laatste ronde moest Bart nog goed doorrijden om Dennis Smit achter hem te houden. Winst dus voor Tommy die hiermee nog dichter achter Bart komt te staan in het algemeen klassement. Een derde plaats voor Bart en voor Menno de zesde plaats. Volgende week zal de beslissende strijd tussen Bart en Tommy zijn voor de winst in het algemeen klassement. Bart vanaf de eerste wedstrijd in Nieuwveen de koppositie gepakt in het algemeen klassement en een ruime voorsprong opgebouwd in de moddercrossen. Tommy duidelijk sneller op de ‘hardere’ parcoursen en nu weer heel close achter Bart en gebrand om zijn overwinning van de ACC van vorig jaar te consolideren.

Bij de 40+ zien we iedere week weer een leuke strijd tussen de UWTC renners. Sjon van de Berg is de snellere starter en Peter van Capel de diesel die eerst op gang moet komen. Vandaag had Sjon geen goede benen en was het gat tussen de mannen groter dan normaal. Peter van Capel werd 15e, Sjon 25e en Frank Jansen 30e.
Bij de nieuwelingen was vandaag alleen Ian van de Berg aanwezig en Ian reed een goede koers. Met de 12e plaats pakte hij weer lekker wat punten mee voor het algemeen klassement.

Uitslag clubcross 27 december
40-: 1 Robin Leijgraaf, 2 Jeroen van Pierre, 3 Lars Wiebes, 4 Bart van Montfoort, 5 Sven Wiebes
40+: 1 Maarten de Jong, 2 Harry van Pierre, 3 Cock Fangmann, 4 Peter Wiebes, 5 Gijs Kostman, 6 Piet Rewijk, 7 Leen Blom, 8 Joop Winter
jeugd 8-10 jr: 1 Bo Versteeg, 2 Jasmijn Wiegmans
jeugd 11-14 jr: 1 Flip van Walraven, 2 Jesse van Hattum, 3 Jesse Versteeg, 4 Raoul van Zijl

Veldritprogramma in januari
Komende donderdag kunnen de die-hards zich weer uitleven op Sloten bij de Oliebollencross bij WVA, daarna zondag 3 januari de finale van de ACC bij Olympia, het weekend van 9-10 januari het NK in Hellendoorn, 3 en 10 januari de laatste clubcrossen en op 17 januari de Fortcross op de Kwakel en 23 januari het NK voor de jeugd. De ACC loopt op zijn einde, maar het cross seizoen gaat dus nog even door!

 

 Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooie strijd van UWTC renners

Zondag 27 december is de een na laatste wedstrijd van de Amsterdamse Crosscompetitie verreden bij WVA op Sloten. In verband met de nieuwbouw van de kantine was de inschrijving bij Olympia. Volgende week is de finale wedstrijd bij Olympia op Sloten. Voor wie denkt dat het parcours dan identiek zal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: