Brandweer Mijdrecht rukt uit bij reanimaties

Brandweer Mijdrecht rukt uit bij reanimaties


Geplaatst op: 29 december 2015

Vanaf 1 januari rukt brandweerpost Mijdrecht uit voor reanimaties. In situaties waarin elke seconde telt, kan de brandweer vaak eerder ter plaatse zijn bij een vermoedelijke reanimatie dan een ambulance.

Als een onwelwording wordt gemeld bij de alarmcentrale en men vermoedt dat het om een reanimatie gaat wordt een ambulance gealarmeerd om met de grootst mogelijke spoed ter plaatse te gaan. Vanaf 1 januari wordt bij een dergelijke melding in Mijdrecht ook de brandweerpost Mijdrecht gealarmeerd.

Brandweerwagen in de straat

De meest opvallende verandering die in Mijdrecht zal worden opgemerkt is het feit dat een brandweervoertuig in de straat te zien zal zijn bij een reanimatie. Zij rijden met zwaailicht en sirene aan in dit geval. Natuurlijk zal ook de ambulancedienst met zwaailicht en sirene aankomen.

Succesvolle pilot

Uit een pilot met meerdere brandweerposten (waaronder post Abcoude) in de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is gebleken dat de brandweer vaak eerder ter plaatse kan zijn dan de ambulancedienst. De brandweer kan dan starten met reanimeren, inclusief het gebruik van een AED. Dit is natuurlijk zeer belangrijk in een situatie waar elke seconde telt. Uit de pilot is gebleken dat bij een reanimatie vaker succes wordt geboekt als ook de brandweer wordt gealarmeerd. Dat komt door de tijdwinst, maar ook door de goede samenwerking tussen de diensten.

Regionale plannen

Het Algemeen Bestuur (AB) van de VRU heeft besloten dat alle brandweerposten in de provincie op reanimaties gaan rijden. De invoering vindt gefaseerd plaats.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandweer Mijdrecht rukt uit bij reanimaties

Vanaf 1 januari rukt brandweerpost Mijdrecht uit voor reanimaties. In situaties waarin elke seconde telt, kan de brandweer vaak eerder ter plaatse zijn bij een vermoedelijke reanimatie dan een ambulance. Als een onwelwording wordt gemeld bij de alarmcentrale en men vermoedt dat het om een reanimatie gaat wordt een ambulance … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: