001 - Escaperoom aglemeen
KerstInn: een bijzondere klassieker in De Ronde Venen

KerstInn: een bijzondere klassieker in De Ronde Venen


Geplaatst op: 29 december 2015

De combinatie van een beproefd recept, smaakvolle ingrediënten en zorgvuldige bereiding van heerlijke gerechten zorgde op eerste kerstdag weer voor de kenmerkende KerstInn-sfeer in het bedrijfsrestaurant van Walraven in Mijdrecht. Voor het vierde achtereenvolgende jaar en dankzij diverse gulle gevers konden vele vrijwilligers een grote groep gasten daar volop laten genieten van hun gastvrijheid.

Een winters wonderlandschap was dit jaar een brug te ver, maar wie deze zachte namiddag van eerste kerstdag het pand van Walraven betrad wachtte letterlijk en figuurlijk een warm welkom.

Kerstklanken weerklonken uit de kelen van de Dickenskoorleden van Passion Uithoorn. De vele flakkerende vlammetjes gaven de glazen wanden een glinsterende gloed en eenmaal na de garderobe en de gang stond de dampende glühwein en chocolademelk al klaar, net als The Xmas Vocals uit Uithoorn met hun nostalgische noten en kleurige kostuums.

Voormalig vrek Ebenezer Scrooge bleek moderne middelen te mixen met de hang naar historie in zijn ‘pinguïnpak’ compleet met enorme (echte eigen) bakkebaarden. Gasten die graag met hem bij de kerstboom op de gevoelige plaat vastgelegd wilden worden, konden hun eigen kleding (die soms al vrolijk fout was) aanvullen met een kerstmuts.

Bijzondere bijdragen

Met deze aanzet ademde de verdere avond kerstsfeer alom, onder meer door bijdragen van KerstInn-gasten op het open podium, tussen de drie menugangen door. Zoals een mooie vertolking van het lied ‘Mag ik dan bij jou’, kerstliederen en een bijzonder verhaal over de ‘man in de wolken’ met zijn speciale schilderij.

Kerstklassiekers kwamen voorbij tijdens de muzikale kerstbingo. Presentatrice Jenny van Huissteden en zangeres Adriana Kegley maakten er een echt feestje van samen met een kleine honderd meezingers en luisteraars. De bingokaarten deden later op de avond opnieuw dienst in de loterij om vele prijzen te verdelen onder alle aanwezigen.

Tijdens een laatste uitdeling, in de vorm van een kleine gloeilamp als sleutelhanger, kwamen de laatste kopjes koffie en thee voor de sluiting van deze vierde KerstInn.

Dank aan sponsors

De bijzondere viering van eerste kerstdag, die volgend jaar het eerste lustrum hoopt te beleven, is alleen mogelijk dankzij sponsoring en (anonieme) donaties van onder anderen S.V. Argon, Bar Adelhof, Dickenskoor van Passion Uithoorn, Jumbo, Slijterij Vreeland, Rabo Dichtbijfonds, Royal Flora Holland, The X-mas Vocals Uithoorn en Walraven. Plus de medewerking van vele enthousiaste vrijwilligers!

KerstInn De Ronde Venen is een onafhankelijk initiatief en separaat onderdeel van Stichting Tympaan-De Baat. Meer foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van KerstInn De Ronde Venen.
Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken / Tekst Saskia van den Bor, foto’s Anne Borkent

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KerstInn: een bijzondere klassieker in De Ronde Venen

De combinatie van een beproefd recept, smaakvolle ingrediënten en zorgvuldige bereiding van heerlijke gerechten zorgde op eerste kerstdag weer voor de kenmerkende KerstInn-sfeer in het bedrijfsrestaurant van Walraven in Mijdrecht. Voor het vierde achtereenvolgende jaar en dankzij diverse gulle gevers konden vele vrijwilligers een grote groep gasten daar volop laten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: