Atlantis 1 laat de punten aan de Corvers

Geplaatst op: 11 januari 2016

Zaterdag 9 januari speelde Atlantis 1, gesponsord door de Rabobank, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Voor deze wedstrijd kwam de onbekende ploeg voor Atlantis, de Corvers uit Hilversum op bezoek. Het enige dat van tevoren bekend was het feit dat de Corvers op de ranglijst twee punten voorsprong had. Bij winst van Atlantis, zou er voor de Mijdrechtenaren weer aansluiting zijn bij de top drie. Maar helaas liep het anders, door een matige eerste helft, kon Atlantis de punten niet in Mijdrecht houden. De einduitslag was 13 -18.

Atlantis kon weer rekenen op veel publiek en werd extra aangemoedigd door het team van de week, Atlantis D2. Mirthe de Groot uit de D2 mocht de bal, gesponsord door HCM, uitnemen en daarna kon de wedstrijd beginnen. Atlantis begon slordig en niet scherp aan de wedstrijd. Het team keek dan ook snel tegen een achterstand aan en kon het tij niet keren in de eerste helft. Atlantis creëerde voldoende kansen, maar de bal wilde niet door het mandje vallen. Vlak voor de rust kwam Rick Kuijlenburg in het veld voor de nog zieke Lars Kuijlenburg. De Corvers konden verder uitlopen en er werd gerust met een stand van 6 – 9 op het scorebord.

In de tweede helft moest er beter verdedigd worden en in de aanval de beste mensen uitgespeeld worden. Alleen zo zou de wedstrijd gewonnen kunnen worden. Atlantis was dan ook de ploeg die in de tweede helft als eerste wist te scoren. Het team begon weer wat vertrouwen te krijgen. Lynn Loman kwam in het veld voor de goed invallende Joyce Rodenburg. De stand was intussen 10 – 12 met nog tien minuten op de klok. De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. Atlantis wist de stand gelijk te trekken door een strafworp en een afstandsschot te benutten. Helaas kon Atlantis de stijgende lijn niet doorzetten en trokken de Corvers aan het langste eind. De uiteindelijke uitslag was 13 – 18.

Er is weer voldoende oefenstof om op te trainen aankomende week zodat het team volgende week klaar is om koploper Midlandia te ontvangen. De wedstrijd tegen Midlandia begint om 16.40 in de Phoenix hal.

Zaterdag 9 januari speelde Atlantis 1, gesponsord door de Rabobank, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Voor deze wedstrijd kwam de onbekende ploeg voor Atlantis, de Corvers uit Hilversum op bezoek. Het enige dat van tevoren bekend was het feit dat de Corvers op de ranglijst twee punten voorsprong … Lees meer »