Valse start in 2016 voor VZOD/FIQAS

Geplaatst op: 12 januari 2016

De afgelopen periode had VZOD de smaak te pakken, van de laatste vier wedstrijden werden er drie winnend afgesloten. Hiervan scoorden de Kudelstaarters in één wedstrijd weer meer dan 20 goals, dus trainer/coach Frits Visser mocht weer op appeltaart trakteren. Een goede gewoonte, die helaas vandaag tegen het op bezoek komende Velocitas uit Leiderdorp geen navolging kreeg. Zij stonden in punten gelijk met VZOD, maar hadden een aantal wedstrijden in de laatste seconden nipt verloren. De teams kennen elkaar goed, waren elkaar eerder dit seizoen al tegengekomen op een toernooi en tevens was de huidige coach van Velocitas eerder actief bij VZOD. De teams hebben dus niet veel geheimen voor elkaar, zeker niet na het bestuderen van videobeelden van elkaars eerdere wedstrijden.

De Proosdijhal was vanmiddag weer zeer goed gevuld. Ook de wethouder van Sport, Gert-Jan van der Hoeven, was aanwezig om in de rust van de wedstrijd aan alle jeugdteams een krat waterbidons uit te reiken in het kader van Jeugd Op Gezond Gewicht (JOGG) om zo het drinken van water te stimuleren. Een uitstekend initiatief van de vereniging om dit te laten sponsoren voor haar talrijke jeugd. Na een aftastend begin scoorde de gasten als eerste, maar was het Eric Spaargaren die van dichtbij gelijk maakte: 1-1. Na de 2-2 werd er door VZOD een strafworp gemist, waar Velocitas in de aanval daarop wél doel trof: 2-3. Door twee afstandschoten van Josine Verburg en Jessica Zijerveld kwam het team van coach Visser weer op voorsprong: 4-3. Zo ontliepen de teams elkaar niet veel en stond het na twintig minuten 6-6. VZOD kwam echter weer op 8-6 door treffers van Verburg en Alyssa te Riele. Toen echter een doorloopbal van Zijerveld om onduidelijke reden werd afgekeurd, knalde Velocitas aan de andere kant tweemaal raak en was het weer gelijk. In de slotfase van de eerste helft kwam Velocitas weer op voorsprong door een makkelijk toegestane doorloopbal te benutten en was het gelukkig Dineke de Boer die in de laatste seconden vóór rust, na een subliem  passje van Bart Verheul de teams weer op gelijk hoogte bracht: 10-10.

Na de pauze pakte Velocitas echter als eerste de draad weer op en leek een tandje bijgeschakeld te hebben terwijl er bij VZOD juist zand in de motor terecht was gekomen. Van alle kanten schoten de gasten raak, waar VZOD niet veel tegenover wist te stellen. Na twaalf minuten, bij inmiddels een stand 11-17 bracht coach Visser de van een blessure terugkomende Martijn Vervark binnen de lijnen om trachten de negatieve spiraal te doorbreken en de koppies weer overeind te krijgen. Weliswaar scoorde Verburg onmiddelijk een vrije bal, maar in de volgende aanval scoorde Velocitas gelijk twee treffers: 12-19. De jeugd van VZOD kon trommelen en toeteren wat het wilde, maar kon ook het tij niet meer keren.  De Kudelstaarters waren geen schim meer van het team in de eerste helft. Bijna niets lukte meer en als je dan ook niet meer mee kan komen in de scoringsdrift van de tegenstander sta je een paar minuten voor het eindsignaal op een teleurstellende 15-25 achterstand. Velocitas had na de rust de gashendel open gedraaid en de Kudelstaarters het nakijken gegeven. Door nog wat freewheelen in de slotfase van het duel werd er door beide teams over en weer gescoord en finishte de wedstrijd uiteindelijk in 18-27. Gelukkig volgt aanstaande zaterdag alweer een nieuwe wedstrijd zodat deze vervelende smaak gelijk weggespoeld kan worden, ODO komt dan om 15.25 uur op bezoek in de Proosdijhal. Hier hebben de Kudelstaarters nog een appeltje mee te schillen omdat de uitstekende heenwedstrijd door een dipje nipt werd verloren.

De afgelopen periode had VZOD de smaak te pakken, van de laatste vier wedstrijden werden er drie winnend afgesloten. Hiervan scoorden de Kudelstaarters in één wedstrijd weer meer dan 20 goals, dus trainer/coach Frits Visser mocht weer op appeltaart trakteren. Een goede gewoonte, die helaas vandaag tegen het op bezoek … Lees meer »