001 -Brouwer Transport

Wethouder doet mee met sportweek Aalsmeer


Geplaatst op: 24 april 2012

Deze week is het sportweek in Aalsmeer en er worden dan ook tal van extra sportactiviteiten georganiseerd. Afgelopen zaterdag deed Gertjan van der Hoeven, wethouder Sport, mee aan de eerste GALM fittest voor 55+ers. Gertjan van der Hoeven: "Hoewel ik nog niet tot de doelgroep behoor, was het toch interessant om aan enkele testen mee te doen. De begeleiding door Sportservice Haarlemmermeer was zeer professioneel: er was zelfs een arts in opleiding aanwezig om te waken over de gezondheid van alle deelnemers. Ik ben blij dat zo veel Aalsmeerse senioren enthousiast meededen aan de testen en mij vertelden dat ze nu echt gemotiveerd waren om meer te gaan bewegen. Dat is precies wat we wilden bereiken met deze fittestdag voor ouderen."

GALM fittest
De fittest voor ouderen werd gehouden in brede school de Rietpluim in Kudelstaart en was georganiseerd door sportservicebureau Haarlemmermeer in opdracht van de gemeente Aalsmeer. De GALMtest (Groninger actief leven model) is ontwikkeld aan de Universiteit van Groningen en geeft ouderen inzicht in hun mate van fitheid. Het GALM-project is een sportstimuleringsproject om 55+ers die weinig of niet bewegen, maar dit wel willen, (weer) aan het bewegen te krijgen en te houden.

Aanmelden kan nog
Dit was de eerste GALM fittest voor 55+ers in Kudelstaart. Bewoners in de leeftijd van 60 tot en met 70 jaar, zijn persoonlijk uitgenodigd voor dit GALM-project.
Het project start met de fittest. Bijna 70 deelnemers hadden zich ingeschreven en hebben deelgenomen aan de wandeltest, knijpkrachttest, reactietest, flexibiliteit van de schouders en rug en de bloktransfertest.
Na de test heeft elke deelnemer beweegadvies gekregen van een van de adviseurs. Speciaal voor deze groep ouderen wordt er ook een extra beweegles "sport en spel" voor ouderen in Kudelstaart georganiseerd.

Aanmelden voor deze en andere activiteiten kan nog bij Sportservicebureau Haarlemmermeer, Tom Schutte, tel 023 557 5937.

Resultaat
De eerste fittest voor ouderen in Kudelstaart was meer dan een succes. Het resultaat is dat veel deelnemers meer gaan bewegen. Over ruim een jaar wordt er weer getest in Kudelstaart. Sommige ouderen zullen de test dan voor het eerst doen en anderen kunnen testen hoe ze er na een jaar van bewegen voorstaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder doet mee met sportweek Aalsmeer

Deze week is het sportweek in Aalsmeer en er worden dan ook tal van extra sportactiviteiten georganiseerd. Afgelopen zaterdag deed Gertjan van der Hoeven, wethouder Sport, mee aan de eerste GALM fittest voor 55+ers. Gertjan van der Hoeven: "Hoewel ik nog niet tot de doelgroep behoor, was het toch interessant … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: