02 - Senior  sportief actief 2e week

Aalsmeerse Ajax/Axios selectie traint op velden RKAV en RKDES


Geplaatst op: 24 april 2012

Elke vrijdagavond traint de Aalsmeerse Ajaxselectie op velden van de voetbalvereniging RKAV in Aalsmeer en bij RKDES in Kudelstaart. Dit Aalsmeerse Ajaxteam is een speciale selectie van 18 jongeren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar die bestaat uit fanatieke Ajax supporters en jongeren uit Kudelstaart en Aalsmeer die zelf geen lid meer zijn van een voetbalvereniging maar wel graag samen voetballen.

Waarom wordt dit elftal de Ajaxselectie genoemd?
De spelers zijn bij elkaar gebracht door Ajax, Axios en de gemeente Aalsmeer. Het doel is om samen voetbaltrainingen, teambijeenkomsten en Ajax workshops te organiseren en daarnaast te werken aan de voetbalvaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de spelers. Een echte Ajacied is namelijk niet alleen een goede voetballer maar ook een stevige persoonlijkheid die weet wat de maatschappij van hem vraagt, aldus Johan Annema projectleider van Axios. De kernwaarden van Ajax over professionaliteit, ambitie,creativiteit, innovatie en betrokkenheid helpen om tot goed gedrag op het voetbalveld en daarbuiten te komen. Alle selectie spelers hebben een contract getekend waarbij ze beloven zich te houden aan de kernwaarden van Ajax.

Waarom heeft de gemeente gekozen voor de Axiosmethode?
Wethouder Ulla Eurich van de gemeente Aalsmeer: ‘We hebben gekozen voor de aanpak van Ajax en Axios, omdat de aanpak werkt in Amsterdam en we denken dat de aanpak ook gaat werken bij ons in Aalsmeer. De jongeren zijn actief met hun sport bezig maar leren tevens maatschappelijke relevante vaardigheden aan de hand van metaforen van hun favoriete voetbalclub. Op deze manier leren ze hoe ze net als de echte Ajacieden hun steentje bij kunnen dragen aan de maatschappij.'

Trainingen
Sinds november 2011 trainen de deelnemers onder leiding van Ajaxtrainer en Axiosdocent Bart Logchies en de plaatselijk bekende Henry Egberts en Ferry den Edel. De spelers kunnen met een beloningssysteem hun eigen Ajax tenue verdienen. Activiteiten die ze op vrijdagavond buiten het veld ontwikkelen tellen ook mee.

Oefenwedstrijd
Vrijdag 13 april heeft de Aalsmeerse Ajax/Axios selectie de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen KDO uit de Kwakel. Helaas hebben ze deze wedstrijd verloren met 5-1. Gelukkig volgen er nog meer trainingen en wedstrijden waarbij de voetballers hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Meer informatie over Ajax/Axios is te vinden op www.axios.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerse Ajax/Axios selectie traint op velden RKAV en RKDES

Elke vrijdagavond traint de Aalsmeerse Ajaxselectie op velden van de voetbalvereniging RKAV in Aalsmeer en bij RKDES in Kudelstaart. Dit Aalsmeerse Ajaxteam is een speciale selectie van 18 jongeren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar die bestaat uit fanatieke Ajax supporters en jongeren uit Kudelstaart en Aalsmeer die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: