De Vinken 1 steviger op tweede plek

Geplaatst op: 18 januari 2016

Door deze zege staat het Vinkeveense Abn-amro achttal steviger op de tweede plek, die rechten geeft op een promotiewedstrijd naar de tweede klasse.

Gelijk opgaande strijd

Coach Hans van Dasler kon beschikken over een volledige basisformatie. Doordat De Vinken opstelde naar het team van De Corvers kwamen Rutger Woud, Kelvin Hoogeboom, Mariska Meulstee en Annick Stokhof in de verdediging. In de aanval het kwartet Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Jelle Mul en Gideon Leeflang. De Corvers gooit in poule 3I hoge ogen en doet na zeven wedstrijden mee bovenin. Het team uit Hilversum strijdt samen met De Vinken om de tweede plek.

Met het thuisvoordeel ging De Corvers fel van start. Met twee verre afstandsschoten kreeg De Vinken direct een tik te verduren 2-0. De Vinken moest zich in de eerste helft flink wapenen om de achterstand te dichten. Mariska Meulstee trof als eerste doel: 2-1. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en het publiek smulde van de strijd binnen de lijnen. Gideon Leeflang stapte op slinkse wijze tweemaal weg van zijn tegenstander en zorgde voor de tussenstand van 4-3. Annick Stokhof rondde haar doorloopbal af met een hand, maar de Vinkeveners konden niet voorkomen dat De Corvers de touwtjes nog stevig in handen hield: 5-4. Door een kans en een strafworp sloeg De Corvers sterk toe: 7-4. Mariska en Dorien zorgden met afstandsschoten voor de aansluiting: 7-6. Wederom legde een heer van de Corvers van een verre afstand aan en trof de mand: 8-6. Via een strafworp van Annick en een afstandsschot van Kelvin Hoogeboom was echter nog voor rust de gelijkmaker een feit: 8-8. Met als slotakkoord een doorloopbal van Emese Kroon ging De Vinken zelfs met voorsprong de kleedkamer in 8-9.

Balsnelheid verhogen

Door de inhaalrace in de eerste helft wisten de Vinkeveners wat er de tweede helft moest gebeuren. Doorpakken en de tegenstander geen enkele kans meer geven.

Het was uitblinkster Emese Kroon, die direct de 8-10 op het scoreboard liet noteren. Met een afstandsschot van Rutger Woud, een treffer van Annick en wederom Emese raakte De Corvers volledig de regie kwijt: 8-13. De Hilversumse formatie wist nog wel tweemaal te scoren, maar kon niet mee met het hoge baltempo en snelle verplaatsingen van De Vinken. Kelvin wist een doorloopbal te scoren en daarmee het startsein te geven voor een reeks van doelpunten. Schoten van de dames Annick, Emese (2) en Mariska zorgden voor 10-18. Hans van Dasler had zelfs de ruimte om vedette Helene Kroon in te brengen. Helaas wist zij in de laatste tien minuten niet te scoren. Gretig deden Rutger Woud en Dorien Verbruggen dit wel 10-20. Met een afstandsschot van Mariska klom de stand naar 10-21. Via een bal die Rutger niet kon controleren, maar wel op fortuinlijke wijze een klap mee kon geven, kreeg Mariska eveneens de kans haar vijfde treffer van de wedstrijd te maken. Eindstand 10-22.

Volgende wedstrijd

Na twee wedstrijden op rij niet in Vinkeveen te hebben gespeeld, speelt De Vinken op zaterdag 19 januari weer eens thuis, tegen Huizen 1. De vorige wedstrijd werd benauwd gewonnen met 10-8. Tegenstander Huizen nestelt zich in de middenmoot, maar is in het verleden een taaie tegenstander gebleken voor De Vinken. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Boei om 15.30 uur.

Afgelopen zaterdag trad het vlaggenschip van de Vinken aan tegen De Corvers in Hilversum. De Vinken kreeg revanche door een eclatante 10-22 overwinning en wist daarmee de eerder verloren thuiswedstrijd uit november weg te poetsen. Door deze zege staat het Vinkeveense Abn-amro achttal steviger op de tweede plek, die rechten … Lees meer »