VZOD/FIQAS sleept winst binnen na knotsgekke slotfase tegen ODO

Geplaatst op: 19 januari 2016

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen ODO op het programma. Onze korfballers hadden nog een appeltje met ze te schillen aangezien de vorige ontmoeting, begin november vorig jaar, resulteerde in een 12-11 overwinning voor de korfballers uit Maasland. Het beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden tussen deze twee aan elkaar gewaagde ploegen.

VZOD/FIQAS werd na het fluitsignaal overrompeld door ODO, dat gefocust aan de wedstrijd begon en al gauw met twee punten voor kwam te staan. De thuisploeg herpakte zich en nam het heft in handen door niet alleen langszij te komen, maar ook de voorsprong te pakken. VZOD ging na de eerste helft met een veelbelovende 10-8 ruststand de kleedkamers in. Maar ook in het tweede bedrijf zou er hard geknokt moeten worden om de punten in Kudelstaart te houden. Hoewel VZOD na een helft spelen zo nu en dan traag uit de startblokken kan komen, was dit deze keer niet het geval en kon de voorsprong worden uitgebreid naar 6 punten (stand: 14-8). ODO was echter nog niet rijp voor de slachtbank en kwam op bijzondere wijze terug in de wedstrijd. VZOD/FIQAS bleef tien minuten lang zonder doelpunt, terwijl ODO maar liefst zesmaal wist te scoren. Weg voorsprong. Uiteindelijk pakte VZOD in extremis toch nog de volle punten na een fantastisch afstandsschot van Eric Spaargaren. Eindstand: 15-14. De overige doelpuntenmakers waren: Martijn Vervark (6x), Josine Verburg (6x) en Bart Verheul (2x).

Volgend weekend speelt VZOD/FIQAS om 19:30 uit bij GKV in Den Haag, een lastige ploeg gezien de uitslag van het thuisduel in Kudelstaart: 15-21. Maar als VZOD zich net zo herpakt als tegen ODO afgelopen zaterdag, staan er mooie dingen te wachten voor de ploeg van Frits Visser.

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen ODO op het programma. Onze korfballers hadden nog een appeltje met ze te schillen aangezien de vorige ontmoeting, begin november vorig jaar, resulteerde in een 12-11 overwinning voor de korfballers uit Maasland. Het beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden tussen deze twee aan … Lees meer »