De Vinken laat Huizen voorgaan

Geplaatst op: 23 januari 2016

In de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag moest de Vinkeveense korfbalhoofdmacht het bezoekende Huizen in de tweede helft laten gaan. Na een gelijk opgaande strijd in het eerste deel (ruststand 8-8) bleek Huizen in de tweede helft trefzekerder. Met een 16-20 winstpartij namen de bezoekers de tweede plaats op de ranglijst van de Vinkeveners over.

Om en om

Coach Hans van Dasler had in deze jubileumwedstrijd opnieuw de beschikking over zijn complete basisacht. De Vinken bestaat deze week 55 jaar en wilde dat graag met een overwinning op de Huizense concurrent vieren. In de door de supportersvereniging versierde sporthal stelde de thuisploeg zich na het oplopen met het team van de week, de F1, als vanouds op: Annick Stokhof (aanvoerster) en Mariska Meulstee met Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud in de aanval. Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul in de verdediging.

Nog in de ban van de monsteroverwinning van het tweede in de wedstrijd ervoor (25-8 winst) was ook voor De Vinken het eerste schot direct raak. Huizen was evenwel niet onder de indruk, maakte direct gelijk en kwam met het tweede schot al op 1-2. In de derde minuut trok Gideon Leeflang de stand weer gelijk. Dit beloofde wat. Een strafworp voor Huizen en een door Rutger Woud keurig binnen geschoten vrije bal brachten de stand op 3-3. Tot aan de rust bleef het stuivertje wisselen. Met doelpunten van Dorien Verbruggen, Mariska Meulstee (nog 2x) en Emese Kroon (2x) was het bij rust 8-8.

Huizen won

In de eerste zeven minuten van de tweede speelhelft legden de bezoekers de basis voor de uiteindelijke winst. Drie doelpunten op rij werden door de Abn-amroformatie niet meer goed gemaakt. Wel bleven De Vinken dapper meescoren, maar ondanks de zevenklapper van Mariska Meulstee en fraaie treffers van Dorien Verbruggen, Emese Kroon, Annick Stokhof en de later nog ingebrachte Mark de Haan gingen de punten toch mee terug naar het Gooi. Einduitslag 16-20.

Na koploper Midlandia staat Huizen nu tweede in de poule, op 1 punt gevolgd door De Vinken en de Corvers. Komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor De Vinken. Om 15.30 uur treden de Vinkeveners aan tegen het onderaan staande Fluks uit Noordwijk.

In de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag moest de Vinkeveense korfbalhoofdmacht het bezoekende Huizen in de tweede helft laten gaan. Na een gelijk opgaande strijd in het eerste deel (ruststand 8-8) bleek Huizen in de tweede helft trefzekerder. Met een 16-20 winstpartij namen de bezoekers de tweede plaats op de ranglijst van … Lees meer »