KDO 1 luidt 2016 in met een klinkende 5-1 overwinning in Zaandam

Geplaatst op: 24 januari 2016

Na een super geslaagd trainingskamp in Hengelo en een verloren oefenwedstrijd tegen Legmeervogels, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van 2016 op het programma. Direct een lastig te nemen horde, want KDO speelde uit tegen Hercules Zaandam, waartegen het eerder dit seizoen, met veel pijn en moeite, 3-3 gelijkspeelde. De afgelopen weken had trainer Raymond de Jong zijn handen vol aan de keepersprikkelingen in de selectie. Tim ten Brink had namelijk zijn duim gebroken tegen Ouderkerk, terwijl Peter Onderwater nog op de
weg terug is. Hierdoor mocht derde doelman Jesper Oudshoorn in Zaandam zijn waarde onder de lat bewijzen en deed dit meer dan verdienstelijk.

In de beginfase kwam KDO voortvarend uit de startblokken. Op het mooie sportpark De Kuil kon Joris Kortenhorst in de 5e minuut vrij doorlopen richting de achterlijn. Een verdediger van de thuisploeg trok noodgedwongen aan de handrem, waardoor Joris op de achterlijn neer werd gelegd. De goed leidende scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip, waarna Bart van der Tol koelbloedig de 0-1 binnenschoot. Hercules Zaandam, waar onlangs de trainer vertrok, is een voetballende ploeg en had met hun nummer acht ‘Emre’ een absolute uitblinker in huis. Veelvuldig stond de behendige middenvelder aan de basis van een geslaagde aanval, doordat hij regelmatig niet af te stoppen was door de Kwakelaars. KDO werd steeds vaker onder druk gezet en kwam in vijf minuten tijd drie keer met de schrik vrij. Een vrije trap van Hercules Zaandam belandde op de paal in de 17e minuut, in de 18e minuut verdween een afstandsschot op de lat en even later ging een inzet van de thuisploeg rakelings voorlangs.

Aan de andere kant van het veld kopte een verdediger van de gastheren de bal in de 22e minuut bijna in zijn eigen doel en miste Mathijs van Rijn tien minuten later een teenlengte om de 0-2 binnen te schieten. Jesper Oudshoorn, had in de eerste helft te maken met een lastige, schuine wind voor zijn doel, maar toonde zich een uitstekende sluitpost door meerdere malen overtuigend op te treden in scrimmages in zijn zestienmetergebied. Hiermee hield hij KDO, op knappe wijze, op de been. Met iets meer geluk had Joeri Stange in de 42e minuut de tweede Kwakelse treffer gemaakt, maar de doelman van de Zaandammers gaf deze middag ook geen cadeaus weg en redde van dichtbij bekwaam. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg toch wel verdiend op gelijke hoogte. Een prachtige uithaal vanaf dertig meter van de uitblinkende Emre verdween op schitterende wijze in de kruising, 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft was Hercules Zaandam duidelijk van plan om snel afstand te nemen van KDO. Op miraculeuze wijze kon KDO in de 46e minuut tot drie keer toe de bal van de eigen doellijn afhalen. Met man en macht werd er als collectief hard gewerkt om technische Zaandammers in bedwang te houden. Tot groot genoegen van de meegereisde Kwakelse supporters kwam KDO in de 51e minuut op voorsprong. Bart van der Tol wist Joeri Stange slim weg te steken, die vervolgens de bal hard en zuiver onder de Zaandamse doelman schoot, 1-2. Door deze welkome opsteker ging KDO steeds makkelijker voetballen. Hercules Zaandam probeerde met slim combinatiespel terug in de wedstrijd te komen, maar gaf hierbij steeds meer ruimte weg in de omschakeling. In de 63e minuut liet verdediger Joris Kortenhorst zijn klasse zien, door met een vakkundige vrije trap de bal over de Zaandamse keeper heen te schieten, waarna zijn inzet via de onderkant van de lat achter de doellijn verdween, 1-3. Gespeeld was de wedstrijd nog lang, want de thuisploeg bleef continu gevaarlijk, zodat KDO alert moest blijven.

Invaller Bart Hoving kon in zijn eerste actie in de 66e minuut aantekenen, maar op aangeven van Joeri Stange schoot Bart tegen de keeper aan. Een andere invaller, Rick Kruit, stond in de laatste tien minuten aan de basis van de definitieve beslissing van de wedstrijd in Zaandam. Kruit soleerde allereerst in de 84e minuut door de verdediging van Hercules Zaandam heen. Zijn schot kon moeizaam worden gekeerd door de Zaandamse doelman, waarna Joeri Stange in de rebound de 1-4 binnenschoot. En in de blessuretijd ontving Rick Kruit een lange bal van Mathijs Molleman en kon vrij op het doel aflopen. Kruit behield het overzicht en zag de meelopende Mathijs van Rijn in zijn ooghoek en gunde Mathijs zijn eerste treffer van 2016, 1-5, wat ook de einduitslag betekende.

Met een klinkende 1-5 uitoverwinning is KDO 2016 overtuigend gestart. Door de drie punten in Zaandam zijn de Kwakelaars geklommen van de zevende naar de vijfde plaats in de derde klasse C. Volgende week komt rode lantaarndrager IVV naar De Kwakel toe. De ploeg uit Landsmeer heeft slechts acht punten minder dan KDO. Van onderschatting kan dus geen sprake zijn, ook vanwege het feit dat er volop concurrentie is binnen de Kwakelse selectie. De wedstrijd begint om 14:00 uur en wij hopen op uw komst!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Doron Borger (60e Mitchel Smits), Mathijs Molleman, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Maurice Bartels, Bart van der Tol (65e Bart Hoving), Timo Kas, Menno Lingeman (75e Rick Kruit), Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

Na een super geslaagd trainingskamp in Hengelo en een verloren oefenwedstrijd tegen Legmeervogels, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van 2016 op het programma. Direct een lastig te nemen horde, want KDO speelde uit tegen Hercules Zaandam, waartegen het eerder dit seizoen, met veel pijn en moeite, … Lees meer »