Acrogym GVM'79 in halve finale

Geplaatst op: 24 april 2012

Afgelopen weekend stond in het teken van de halve finale Acrogym voor de acrogymnasten van GVM'79. De teams in het E tm C-niveau mochten in Oss hun oefening(en) laten zien. Op 1 team na hadden alle teams zich voor deze halve finale weten te plaatsen, wat opzich al een hele prestatie is! Tijdens de halve finale kunnen de teams zich plaatsen voor de landelijke Finale (NK). Op zaterdag was het de beurt aan de C-paren. Zij moesten allen twee oefeningen laten zien, waarvan 1 met tempo elementen en 1 met balanselementen. Bij Joella en Naomi lukte de salto in de tempo-oefening erg goed, maar helaas wat slordigheidjes in de overige elementen. In balans ging het helemaal mis met een val op de partner. Handstand stond daarentegen wel het meest strak van iedereen. Met een totaal van 44,8 pnt was de score erg laag en kwamen de dames op de 21ste plek. Ruben en Claudia hadden ook niet veel geluk, in de balansoefening maakten ze een grote fout in de handstand. Bij de tempo-oefening revancheerden zij zich goed, maar mocht helaas niet meer baten. Met 46,450pnt werden zij toch nog 3e, maar te weinig punten om door te stromen naar de finale. Frederike en Kelly lieten twee super mooie oefeningen zien. Bij dit team is goed te zien dat zij al jaren ervaring hebben en een oefening prachtig kunnen uitvoeren. De hoekhandstand werd een beetje te kort uitgevoerd, wat de dames een podiumplek scheelde. Met 51,050pnt werden ze 5e en dit was ruim voldoende om zich te plaatsen voor het NK.

Zondag mochten de teams op E, D en pupil niveau hun kunsten laten zien. ' s Morgens waren het Jill en Fleur die een goede oefening lieten zien, maar volgens de jury een element verkeerd uitvoerden. Ze behaalden uiteindelijk 21,6pnt. Rink en Emma deden het beter, maar hadden ook goede concurentie. Een mooie oefening op muziek van "the A-team" bracht hen naar een eerste plek!!

In de middag had GVM'79 nog 4 teams in de strijd. De elementen werden over het algemeen goed uitgevoerd. Maar de andere teams waren een stuk strakker in de choreografie.

Lorena en Dana lieten een mooie salto zien en scoorden goed op de artisticiteit. Met 24,65pnt kwamen ze op de 5e plek, ook voldoende om zich te plaatsen voor het NK. Mart en Stephan hadden een zware dobber aan hun enige concurrenten, maar 24,2 pnt was goed genoeg voor de tweede plek en een plaats op het NK. Priscilla, Pibbe en Chanel hadden wat pech, door een blessure aan de pink, maar de dames lieten toch een prachtige oefening zien, de 8ste plek was voor hen. Manuela en Kim hadden zeer veel en zeer zware concurrentie, door een val met de tossup was de 21ste plek voor hen. De teams die zijn doorgestroomd naar het NK, gaan nog zeer hard trainen om ook hier weer een goede prestatie neer te zetten. De andere teams gaan ook niet stil zitten en zullen naast het Straattheaterfestival ook nog deelnemen aan een Open wedstrijd. Ook zal een deel van de groep meedoen met de "Kies voor Hart en Sport"-lessen. Al met al dus genoeg om voor te trainen!

Afgelopen weekend stond in het teken van de halve finale Acrogym voor de acrogymnasten van GVM'79. De teams in het E tm C-niveau mochten in Oss hun oefening(en) laten zien. Op 1 team na hadden alle teams zich voor deze halve finale weten te plaatsen, wat opzich al een hele … Lees meer »