Wisselvallig VZOD ruim ten onder

Geplaatst op: 26 januari 2016

Na de gewonnen thriller van vorige week zaterdag waren de verwachtingen voor dit weekend weer hoog gespannen. De poule in de tweede klasse ontloopt elkaar niet veel, dus de keurige Kudelstaartse middenmoter vertrok vol goede moed naar Den Haag voor de wedstrijd tegen GKV. Eerder deze zaterdag was er winst voor de VZOD teams  B1, A1, 3 en 2 dus een overwinning van VZOD/FIQAS zou voor een superzaterdag zorgen. Wouter Vermeulen verscheen binnen de lijnen voor de zieke Bart Verheul. Na vijf minuten aftasten scoorde Josine Verburg de 0-1 via een doorloopbal. GKV was wakker geschud en maakte vijf treffers op rij: 5-1. Jessica Zijerveld bracht vanonder de paal middels een chaosbal de stand op 5-2 en in dezelfde minuut met een mooie doorloopbal op 5-3. Nadat GKV weer trefzeker was geweest, benutte Eric Spaargaren een strafworp waarna GKV opnieuw scoorde. Zo bleef VZOD aan het elastiek hangen en werd het verschil via 9-6 naar 12-8 niet meer dan vier. Op 13-9 benutte Spaargaren een strafworp na een sublieme pass van Verburg op Alyssa te Riele die een dansende paal voor zich te zien kreeg: 13-9. VZOD speelde echter verre van overtuigend en bleef moeizaam in het spoor van de opponent. Nadat GKV weer had gescoord was het Martijn Vervark die de ruststand op 14-10 bepaalde. Een ruststand waar in theorie nog alles mogelijk was, maar dan moest VZOD in de tweede helft wel uit een ander vaatje tappen en het gif terugbrengen in de ploeg. Dit leek te gebeuren want Spaargaren bediende gelijk in de 1e minuut Te Riele en zij scoorde onder de paal de 14-11. GKV beantwoordde echter gelijk met een doorloopbal. Er brak toen een fase van tien minuten aan waarin de beide teams de korf niet wisten te vinden. Het was uiteindelijk GKV die mede door het betere hang- en trekwerk fysiek de Kudelstaarters overvleugelde. Zij scoorden driemaal achter elkaar waar VZOD juist grossierde in plaatsfouten. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht werd VZOD met alle beschikbare middelen weinig ruimte gegund en dit spelletje werd door GKV slagvaardig en vakkundig uitgespeeld. De jonge scheidsrechter bepaalde vanavond de grenzen en die wist GKV feilloos op te zoeken. De frustratie bij de Kudelstaartsers groeide met de minuut en dit kwam het spel van VZOD niet ten goede. En dat is nog eufemistisch uitgedrukt. Verburg scoorde nog wel een vrije bal (18-12) maar daarna was het weer GKV dat de klok sloeg met een zevenklapper binnen zes minuten: 25-12. VZOD lag op zijn rug en wist de weg naar de korf in de tweede helft nog maar nauwelijks te vinden waar GKV de Kudelstaarters aan alle kanten voorbij liep. Ook de normaal zo beheerste coach Frits Visser kon zich langs de lijn niet meer inhouden en richtte zijn pijlen op de scheidsrechter die de ene na de andere merkwaardige beslissing nam. Om zijn autoriteit te onderstrepen vond hij het nodig om aantal VZOD-ers in deze wedstrijd te noteren wat de smaak na afloop extra wrang maakte. Zo werd het nog een tumultueuze slotfase waarin, toen de stofwolken opgetrokken waren, het scorebord een eindstand aangaf van 29-15. Trainer/coach Frits Visser na afloop: “ We hebben mentaal verloren van een (te) scherp spelend GKV.” Gelukkig is er aanstaande zaterdag alweer een mooie kans om deze wedstrijd te vergeten als Triaz om 14.30 uur naar de Proosdijhal komt. En met alle trommelende en toeterende jeugd moet dat VZOD weer op het juiste spoor zetten.

Na de gewonnen thriller van vorige week zaterdag waren de verwachtingen voor dit weekend weer hoog gespannen. De poule in de tweede klasse ontloopt elkaar niet veel, dus de keurige Kudelstaartse middenmoter vertrok vol goede moed naar Den Haag voor de wedstrijd tegen GKV. Eerder deze zaterdag was er winst … Lees meer »