Mooie winst voor De Vinken

Geplaatst op: 1 februari 2016

Basisacht

Trainer-coach Hans van Dasler bracht zijn vertrouwde basisopstelling binnen de lijnen: aanvoerster Annick Stokhof met Mariska Meulstee, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud in de aanval. Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul in de verdediging. Verzorger Ron van Vliet bezette naast Van Dasler de bank samen met de reserves en het team van de week de pupillen E1.
De Vinken 1 ging verder waar de reserves in de wedstrijd ervoor gestopt waren. In de slotfase sleepte het tweede een knappe overwinning uit het vuur (16-12) en met zuivere schoten van Rutger Woud (2x), Dorien Verbruggen (vrije bal) en Emese Kroon (strafworp) stond het binnen enkele minuten 4-0. Een wat mindere fase volgde, waarbij de Abn-amro formatie diverse foutjes maakte. Weliswaar stond de Vinkendefensie als een huis, maar doordat Fluks lang kon aanvallen kwam Noordwijk toch weer in de wedstrijd. Na de 5-1 van Annick Stokhof kroop Fluks naar 5-4. In de laatste tien minuten van de eerste helft nam de thuisploeg echter het heft weer stevig in handen. Doelpunten van Annick Stokhof (3x), Dorien Verbruggen (2x), Emese Kroon (2x) en Rutger Woud brachten de pauzestand op 13-4.

Slordigheidjes

Ook de tweede spelperiode begon De Vinken sterk. Een strafworp (Annick Stokhof), een kansje uit de rebound (Jelle Mul), een doorloopbal (Emese Kroon) en een knappe uitwijker (Kelvin Hoogeboom) tilden de stand naar 17-4. Een benutte vrije bal van Fluks werd door Emese Kroon met een kansje onder de korf weer tenietgedaan. Na dit sterke begin zakte het spel toch weer in. Slordigheidjes gaven de bezoekers weer even de ruimte om wat terug te doen. Het wat laconieke Vinkenspel viel pas weg in de laatste tien minuten. Emese Kroon zou nog vier maal scoren en haar dagtotaal op negen brengen. De aanvullende scores van Kelvin Hoogeboom, Dorien Verbruggen en Annick Stokhof zorgden ervoor dat Fluks bij 25-10 de wonden mocht gaan likken.
Met dit resultaat blijft De Vinken op plaats 3 in de ranglijst, op één punt van concurrent Huizen. Volgende week mag De Vinken op bezoek bij de ongeslagen koploper Midlandia in Bunnik.

Het eerste achttal van De Vinken had afgelopen zaterdag weinig tegenstand van het bezoekende Fluks uit Noordwijk. Al vanaf de start lag De Vinken op voorsprong (4-0) en via een tussenstand van 13-4 finishten de Vinkeveners op 25-10. Basisacht Trainer-coach Hans van Dasler bracht zijn vertrouwde basisopstelling binnen de lijnen: … Lees meer »