Atlantis B1 wint haar eerste uitwedstrijd

Geplaatst op: 1 februari 2016

De door TTC projecten gesponsorde Atlantis B1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Roda B1 uit Krommenie. Ondanks het feit dat Atlantis een heel goed seizoen draait, heeft de B1 nog nooit weten te winnen in een uitwedstrijd. De ploeg uit Mijdrecht had twee keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. Hier wilde Atlantis op 30 januari eindelijk verandering in brengen.

Atlantis begon de eerste vijf minuten erg matig, waardoor ze 1-0 achter kwamen. Dit was echter de enige keer dat Atlantis tegen een achterstand opkeek. Al snel wist Atlantis de knop om te zetten en het karakter te tonen van een echte kampioen. Door positief naar elkaar te zijn, strijd te leveren en voor elkaar te willen werken wist Atlantis al snel uit te breiden naar een 1-4 voorsprong. Deze voorsprong werd de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Atlantis wist de score zelfs uit te bouwen naar een 4-9 ruststand.

De eerste helft begon zwak maar kwam op gang door goed te verdedigen en bij vlagen zeer mooie aanvallen neer te zetten. Het was aan Atlantis de taak om deze flow door te zetten en niet terug te vallen naar de eerste vijf minuten van de eerste helft.

Atlantis begon goed aan de tweede helft. Tegelijkertijd begon Roda ook beter te verdedigen, waardoor de bal minder goed verplaatst kon worden dan eerst. Daardoor wist Atlantis in de tweede helft niet nogmaals negen keer te scoren. Maar de grote voorsprong van vijf doelpunten verschil wist de ploeg uit Mijdrecht nog wel te vergroten naar een verschil van acht doelpunten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 6-14 overwinning voor de ploeg uit Mijdrecht.

Hoewel nu de eerste uitwedstrijd is gewonnen, heeft Atlantis echter wel alle thuiswedstrijden gewonnen. Dit heeft er voor gezorgd dat Atlantis op een gedeelde tweede plek staat. Aankomende zaterdag 6 februari moet Atlantis tegen OKV B1 de strijd aangaan. OKV staat ook op de tweede plek. Kortom, dat wordt een hele leuke en spannende wedstrijd waaruit zal blijken of Atlantis B1 nog steeds op titelkoers is.

De door TTC projecten gesponsorde Atlantis B1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Roda B1 uit Krommenie. Ondanks het feit dat Atlantis een heel goed seizoen draait, heeft de B1 nog nooit weten te winnen in een uitwedstrijd. De ploeg uit Mijdrecht had twee keer verloren en twee keer gelijk gespeeld. … Lees meer »