De Vinken geplaagd door blessures

Geplaatst op: 14 februari 2016

In de wedstrijd tegen het bezoekende DTS zag De Vinken al vroeg in de wedstrijd twee basisheren afhaken. Eerst werd Jelle Mul tegen de grond gelopen, hij moest in de rust toch worden vervangen. En al in de tiende minuut verdraaide Kelvin Hoogeboom zijn knie. Ook hij moest al snel het veld verlaten.

Taaie strijd

He liep allemaal wat stroever deze zaterdag. Weliswaar kon coach Hans van Dasler beschikken over zijn vertrouwde basisacht, maar ha het oplopen met het team van de week, de Kangoeroes, Vinken’s allerjongste korfbalstertjes, ontspon zich een nogal rommelig duel. Het Enkhuizense DTS was bepaald niet van zins om de huid goedkoop te verkopen.

Nadat Rutger Woud met zijn eerste schot 1-0 had gemaakt, werd al in de eerste minuut Jelle Mul tegen de grond gelopen; hij bleek flink geraakt te zijn aan de schouder en moest in de rust toegeven, dat verder spelen niet mogelijk was. Na de blessurebehandeling was ook het eerste schot van DTS raak. Emese Kroon maakte met een doorloopbal 2-1, maar twee vrije ballen voor Enkhuizen leverden evenzoveel doelpunten op: 2-3.

Vervolgens verdraaide Kelvin Hoogeboom onfortuinlijk zijn knie. Na twee minuten doorstrompelen moest Hoogeboom toegeven dat hij niet verder kon spelen. Jerom Stokhof kwam hem vervangen.

De thuisploeg was wel wat aangeslagen door dit blessureleed. DTS profiteerde. Na de 3-3 van Rutger Woud werd het 3-4; een mooie ‘steal’ van Gideon Leeflang bracht de stand weer in evenwicht. Simpel liepen de bezoekers uit naar 4-6. De Vinkeveense Abn-amroformatie had moeite in het spoor te blijven. Dorien Verbruggen knalde nog wel van afstand 5-6 door het gele plastic, maar DTS kon opnieuw uitlopen: 5-8. Pas vlak voor rust kwam de thuisploeg weer in het gewenste ritme: Mariska Meulstee tekende voor 6-8 en Emese Kroon tilde de ruststand naar 7-8.

Kevin van Vliet

In de tweede helft kwam Kevin van Vliet in het veld voor Jelle Mul, een uiterst acceptabel debuut. En ondanks een treffer van DTS nam De Vinken het initiatief echt over. Jerom Stokhof rondde een fraaie aanval keurig af en zus Annick maakte onderhands 9-9. Scheidsrechter van der Leeden had het niet makkelijk in de nogal rommelige wedstrijd. Veel gedoe werd echter prima door hem in sportieve banen geleid.

Een benutte strafworp (Emese Kroon), een afstandstreffer van Dorien Verbruggen en een doorloopbal van Mariska Meulstee maakten duidelijk dat DTS deze middag uiteindelijk toch weinig te halen had in Vinkeveen. Een Enkhuizense strafworp gaf DTS nog even lucht, maar de later ingebrachte Eva Hemelaar was al snel succesvol: 13-10. Emese Kroon knalde de overwinning veilig, ondanks dat DTS het laatste woord had: eindstand 14-11.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat De Vinken vast op de derde plaats. Over twee weken volgt de plaatselijke derby tegen Atlantis en de zaalcompetitie wordt op 12 maart afgesloten met een thuiswedstrijd tegen het Nieuwegeinse Koveni.

In de wedstrijd tegen het bezoekende DTS zag De Vinken al vroeg in de wedstrijd twee basisheren afhaken. Eerst werd Jelle Mul tegen de grond gelopen, hij moest in de rust toch worden vervangen. En al in de tiende minuut verdraaide Kelvin Hoogeboom zijn knie. Ook hij moest al snel … Lees meer »